StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Наслідки жахливі: які речі не можна купувати в секонд-хенді - повний список

15 червня 2024, 04:56оновлено 15 червня, 13:24
6415
Одяг із секонд-хенду може стати шкідливим через його якість та речовину, якою він оброблений. Главред з'ясував, які речі не варто купувати в секонд-хенді.
Наслідки жахливі: які речі не можна купувати в секонд-хенді - повний список
Які речі ніколи не можна купувати в секонд-хенді - повний список / Колаж Главред, фото: скріншот із відео YouTube

Купівля одягу в магазинах секонд-хенду стає дедалі популярнішою серед пересічних громадян. В таких магазинах часто можна знайти речі відомих брендів, які не так і легко купити в люксових магазинах. Про те, які речі не варто купувати в секонд-хенді розповіла дерматолог Катерина Бакіко у своєму Instagram.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, як можуть змінитись ціни на секонд-хенд, рекомендуємо наш матеріал: В Україні ціни на секонд-хенд можуть підскочити: уряд планує запровадити нові податки.

Вживані автокрісла та шоломи для дітей

Фахівець наголошує, що купуючи товари такого типу важливо знати історію зберігання цих предметів. Вона зазначає, що через мороз та удари - вони можуть виявитись пошкодженими.

Дитячі ліжечка секонд-хенд

Катерина Бакіко попереджає, що у 2011 році змінились стандарти безпеки для дитячих ліжечок.

"Було враховано попередні недоліки у безпеці, і були вдосконалення (до прикладу, висота бортиків тощо)", - написала вона.

Що відомо про Катерину Бакіко

Катерина Бакіко - дитячий та дорослий дерматолог, трихолог. Членкиня EADV, EAACI, ISAD, ISPD, ESPD, UHRS, IDS. Працює в Медичному центрі Св. Параскеви, м. Львів

Косметика, кисті для макіяжу

Дерматолог вказує на те, що косметика та кисті для макіяжу можуть містити частинки крові їх попереднього власника.

"Могли бути відкриті довгий період, неправильно зберігатись ( у спеці до прикладу). У магазині теж не тестуйте косметику спільною кистю", - радить вона.

Спідня білизна та підгузники

Експерт радить утриматись від покупок в секонд-хенді цілих груп товарів, зокрема не варто приміряти та купувати білизну та купальники, багаторазові підгузники та прокладки.

"Вони можуть містити часточки калу, мікроорганізми від інших людей", - додає Катерина Бакіко.

Як зробити речі із секонд-хенду безпечнішими

Дерматолог Вікторія Ахтарнія категорично не радить міряти речі із секонд-хенду до того, як вони були випрані.

"Обов'язково періть їх при температурі не менше 60°С і ставте на найдовший режим прання. Після цього бажано ще їх попрасувати (ті, які можна). Взуття також потрібно прати і ще додатково обробити антисептиками (можна гарно розпилити антисептик і дати їм висохнути)", - радить вона у своєму дописі в Instagram.

Що відомо про Вікторію Ахтарнію

Вікторія Ахтарнія - дерматовенеролог, дитячий дерматолог, сімейний лікар. Працює за фахом понад 8 років. Закінчила Вінницький національний медичний університет ім. М.І. Пирогова (спеціальність "Лікувальна справа"); Запорізьку медичну академію післядипломної освіти (спеціалізація "Загальна практика – сімейна медицина"); Національний університет охорони здоров’я України ім. П.Л. Шупика (спеціалізація "Дерматовенерологія"); Національний університет охорони здоров’я України ім. П.Л. Шупика (спеціалізація "Дитяча дерматовенерологія").

Яка причина поганого запаху одягу із секонд-хенду

Голова Асоціації підприємств легкої промисловості Тетяна Ізовіт в ефірі "Сніданку з 1+1" наголошує, що більшість товарів секонд-хенду обробляють спеціальними хімічними розчинами, а вони негативно впливають на організм.

"Ті формальдегіди, про які ми казали, ця обробка - накопичується в нашому організмі і може призвести до важких хвороб", - сказала вона.

Вона наголошує, що здебільшого мова йде про синтетику, період розпаду якої сягає від 50 до 100 років.

"Це дійсно екологічна катастрофа.", - резюмувала Тетяна Ізовіт.

Дивіться відео про те, чому одяг із секонд-хенду погано пахне:

Що відомо про "Сніданок з 1+1"

"Сніданок з 1+1" — ранкове шоу телеканалу 1+1 виробництва 1+1 Media. Програма триває три години і є найдовшим в Україні ранковим шоу у прямому ефірі. "Сніданок з 1+1" подає новини, розваги, корисні поради та інтерв'ю з цікавими гостями у прямому ефірі. Програма містить декілька ранкових випусків ТСН, повідомляє Вікіпедія.

"Сніданок з 1+1" має власну музичну студію, тому в програмі звучить жива музика. На YouTube канал "Сніданку з 1+1" підписано понад 500 тисяч користувачів.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти