StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чому в американських домівках немає пральних машин

3 квітня 2024, 12:45оновлено 4 квітня, 17:39
Не в кожній квартирі або будинку жителя США можна побачити пральну машинку.
Чому в американських будинках немає пральних машин
Чому в американських будинках немає пральних машин / Колаж Главред, фото: pixabay.com, скріншот YouTube

Пральна машина в Україні є майже в кожному будинку, але в США справи йдуть зовсім по-іншому. У західних країнах послуги пралень, включно з пранням і прасуванням білизни, з'явилися ще на початку 19 століття, і відтоді вони не втратили популярності.

Також раніше ми писали, чому в Англії два крани для води, а не змішувач.

Чому в Америці перуть у пральнях?

У 30-х роках 20 століття виникла потреба в дешевих пральнях для широких верств населення. Після відкриття першої пральні в Техасі пішла ціла хвиля - пральні самообслуговування масово відкривалися в багатьох містах Америки.

відео дня

І хоча з підвищенням рівня життя багато американців почали купувати побутові пральні машинки для свого будинку, пральні досі залишаються популярними і затребуваними, пишуть експерти.

Чому американці не перуть удома?

Перш за все, послуги пралень дуже дешеві. Крім того, американці генетично схильні до економії, починаючи від економії простору в домі і закінчуючи економією води та електрики.

Скільки коштує прання в пральні?

Ціни відрізняються залежно від пральні, від міста, від штату. Одне прання коштує $1-5. Що стосується сушарки, то висушити білизну можна в середньому за $3.

Також величезна кількість американців винаймають житло, власники якого категорично забороняють встановлювати пральні машини. Орендодавці побоюються коротких замикань, протікання та інших проблем. Але варто зазначити, що серед клієнтів пралень не тільки ті, хто знімає житло і, по суті, не має іншого виходу.

Заможні американці також періодично користуються послугами пралень, щоб, наприклад, випрати великі речі, як-от покривала та подушки.

Сучасні пральні самообслуговування створюють для клієнтів максимально комфортні умови. Багато з них встановлюють додаткове обладнання для сушіння і прасування, а також обладнують затишні зони очікування з безкоштовним Wi-Fi, телевізорами і кавовими автоматами.

Крім доступних цін, пральні самообслуговування мають ще низку вигідних характеристик. Більшість пралень працюють цілодобово і знаходяться в зручних місцях, що зручно навіть для найзайнятіших людей.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти