StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Дуже складна головоломка: люди з високим IQ зможуть знайти зайве число

14 липня 2024, 02:10
192
Якщо ви вважаєте себе трохи математичним генієм, то це завдання вам точно сподобається.
Головоломка
Математична головоломка змусить задуматися навіть найрозумніших людей / Фото: pixabay.com

Багато хто з нас у дорослому віці не пам'ятає шкільні уроки. Нова головоломка допоможе зрозуміти, чи збереглися у вас знання з математики.

Що більше головоломок і оптичних ілюзій ви будете розв'язувати, то краще вам вдасться знаходити приховані підказки й орієнтуватися в складних ситуаціях. Якщо у вас є вільний час, потренуйте свою уважність: Загадкова головоломка: лише 2% людей зможуть знайти число 749.

Автори нової головоломки стверджують, що лише люди з високим IQ можуть розв'язати це складне завдання. Головоломка стала вірусною в Інтернеті після того, як нею поділилися в TikTok, і вона змусила навіть найрозумніших людей задуматися над правильною відповіддю.

відео дня

У цій головоломці потрібно обчислити наступне число в послідовності.

Для розв'язання головоломки знадобляться критичне мислення і навички, які ви, ймовірно, не використовували з часів шкільних уроків математики.

Математична головоломка
Математична головоломка

Підказка. Оскільки головоломку було опубліковано в англомовному сегменті соцмереж, то, розв'язуючи цю задачу, перекладіть цифри англійською мовою.

Правильна відповідь на математичну головоломку - шість, тому що англійською мовою в слові "шість" (six) три літери. Те ж саме і з іншим числом. У слові "один" (one) три літери, у слові "два" - три, у слові "три" (three) - п'ять і так далі.

Отже, вам вдалося розв'язати цю головоломку правильно? Якщо так, то ви маєте справді високий IQ і хороші навички критичного мислення.

До речі, головоломки - це фантастичний спосіб тренувати мозок, і що частіше ви їх розгадуєте, то краще у вас виходитиме. Чому б не перевірити свої навички у ще одній складній математичній задачі? Розв'язати головоломку потрібно менш ніж за 12 секунд.

Що таке головоломки?

Головоломка – завдання, для розв’язання якого, як правило, потрібна кмітливість, а не спеціальні знання високого рівня. Проте деякі головоломки стимулюють теоретичні та практичні розробки вчених.

Є головоломки словесні (умова задана у вигляді тексту), графічні (умова у вигляді малюнку), з предметами (сірниками, монетами тощо) та механічні, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти