StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Не так одрозначно: що насправді означає логотип "Adidas" - приховане послання

9 липня 2024, 14:23оновлено 10 липня, 15:38
1023
Adidas продає спортивне взуття з кінця 1940-х років, але людям знадобився час, щоб усвідомити "послання", яке бренд надсилає своїм клієнтам через логотип.
Не так одрозначно: що насправді означає логотип 'Adidas' - приховане послання
Що означає логотип "Adidas" - містить приховане послання / Колаж Главред, фото: pixabay

Логотип Adidas містить "приховане послання", яке клієнти тільки починають помічати. Бренд був заснований Адольфом Дасслером у серпні 1949 року і став найбільшим виробником спортивного одягу в Європі та другим за величиною у світі, поступаючись лише Nike.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, як розкодувати пароль від Wi-Fi, рекомендуємо наш матеріал: Як дізнатися пароль від Wi-Fi: хитрий фокус знає не кожен хакер.

Історія Adidas почалася в будинку матері Дасслера в Герцогенаураху, Німеччина, де Адольф і його брат Рудольф заснували взуттєву фабрику Gebruder Dassler Schuhfabrik (Взуттєва фабрика братів Дасслерів) у 1924 році, повідомляє Daily Star.

відео дня

Однак сварка 1949 року призвела до того, що брати розійшлися і заснували власні компанії. Адольф заснував Adidas, а Рудольф - Puma, яка швидко стала прямим конкурентом підприємства брата.

"На момент свого заснування Адольфом Дасслером у 1949 році компанія Adidas виробляла лише спортивне взуття. Тож не дивно, що на оригінальному логотипі adidas було зображено саме це. На найпершому логотипі було зображено легкоатлетичний шипований черевик - з фірмовими трьома смужками, звісно ж, - який нагадував про спортивне взуття. "Sportschuhe" ("спортивне взуття" німецькою мовою) написано під adidas, і логотип часто з'являвся у відтінку синього, який став класичним для бренду", - йдеться у заяві на сайті Adidas.

Однак у 1972 році Adidas оновив логотип у зв'язку з розширенням асортименту продукції - створивши три смужки, що проходять крізь листя. Потім, у 1991 році, компанія представила світу ще один новий логотип, який став відомим як "Логотип спорядження".

"Новий логотип Equipment, представлений публіці в 1991 році, містив три смужки, розташовані в три ряди, а внизу було написано "adidas EQUIPMENT" у спортивному зеленому кольорі adidas. Цей логотип, ймовірно, здається вам знайомим, оскільки з тих пір три смуги були адаптовані для використання як частина різних знаків бренду, в тому числі і знаку "Спорт", представленого в 1996 році. У цьому логотипі три смуги поєднані зі знаком adidas. Тепер ви також побачите три смужки окремо у новоствореному логотипі Performance", - йдеться у заяві бренду.

За словами Hatchwise, цей логотип був створений з "прихованим посланням" до своїх клієнтів - піктограма у вигляді гори означає "перешкоди, які потрібно подолати під час роботи над досягненням спортивних цілей". Тоді як Tailor Brands описує "таємне" значення як "представлення викликів, з якими стикаються спортсмени, і цілей, яких вони прагнуть досягти".

Сьогодні компанія використовує свій "Performance logo" як основний брендовий знак, але визнає своє минуле у спеціальних випусках товарів. Один користувач Quora, вражений історією Adidas, прокоментував: "Адідас отримав свою назву від імені засновника. Adolf "Adi" + Dassler "das" = Adidas.

"Дуже скоро три смужки стали торговою маркою Адідас, три смужки походять від їхнього трисмугового дизайну взуття, але також утворюють форму гори, яка уособлює виклики, з якими стикаються спортсмени".

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, люди щодня використовують Wi-Fi у різний спосіб - чи то в офісі для підключення ноутбука, чи то вдома для перегляду соціальних мереж на телефоні. Однак, виявляється, що значення слова "Wi-Fi" часто неправильно розуміється. На відміну від поширеної думки та чуток, Wi-Fi насправді нічого не означає, як з'ясував експерт, який брав участь у створенні назви ще у 1990-х роках.

Ми часто бачимо різні позначки на магазинних яйцях. Існує ціла система класифікації, яка впливає на якість, термін зберігання та ціну яєць. Главред розповів, як розрізняти класи та розміри яєць, звертаючи увагу на їхнє маркування.

The Daily Star

The Daily Star (дослівно – "Щоденна зірка") – щоденна газета-таблоїд, що видається з понеділка по суботу у Великій Британії з 2 листопада 1978 року. 15 вересня 2002 року було запущено дочірнє видання Daily Star Sunday з окремим персоналом. 31 жовтня 2009 року Daily Star опублікувала свій 10-тисячний номер. З березня 2018 року видання очолює Джон Кларк, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти