StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Не так однозначно: ось що насправді означає слово "Wi-Fi" - правду знали одиниці

13 квітня 2024, 03:53оновлено 14 квітня, 10:12
22964
Філ Белангер, який є одним із засновників Альянсу сумісності бездротових мереж Ethernet, більш відомого як Wi-Fi Alliance, розповів про значення слова Wi-Fi
Не так однозначно: ось що насправді означає слово 'Wi-Fi' - правду знали одиниці
Що означає слово "Wi-Fi" - як створювали "Wi-Fi" / Колаж Главред, фото: УНІАН

Люди використовують Wi-Fi щодня в той чи інший спосіб - чи то в офісі, щоб підключити ноутбук, чи то для перегляду соціальних мереж на телефоні з дивану. Але виявляється, що люди мають неправильне уявлення про значення Wi-Fi.

Всупереч поширеній думці та чуткам, Wi-Fi взагалі нічого не означає, як виявив експерт , який брав участь у процесі створення назви ще в 1990-х роках, повідомляє Mirror.

Філ Белангер, який є одним із засновників Альянсу сумісності бездротових мереж Ethernet (Wireless Ethernet Compatibility Alliance), нині більш відомого як Wi-Fi Alliance, пояснив, що "Wi-Fi" було лише однією з 10 назв, запропонованих Interbrand, провідною світовою бренд-агенцією, яку альянс найняв для розробки назви та логотипу.

відео дня

Багато хто вважає, що Wi-Fi означає "бездротова вірність" (wireless fidelity) - подібно до того, як Hi-Fi означає "висока точність" (high fidelity), але це зовсім не так, оскільки назва насправді не має "жодного значення". В інтерв'ю Boing Boing Беланжер заявив, що Wi-Fi - це "не абревіатура", заглибившись у маркетингові причини, через які її було обрано.

"Нам потрібно було щось, що запам'ятовується краще, ніж "IEEE 802.11b Direct Sequence". Interbrand створив "Prozac", "Compaq", "Oneworld", "Imation" та багато інших торгових марок, про які ви чули. Вони навіть створили назву компанії "Vivato"". Єдина причина, чому ви чули щось про "Wireless Fidelity" - це те, що деякі з моїх колег у групі боялися. Вони не розуміли брендингу чи маркетингу. Вони не могли уявити собі використання назви "Wi-Fi" без якогось буквального пояснення. Тож ми пішли на компроміс і погодилися додати до назви слоган "Стандарт бездротової вірності" (The Standard for Wireless Fidelity). Це було помилкою, яка лише заплутала людей і розмила бренд", - сказав він.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, як розкодувати пароль від Wi-Fi, рекомендуємо наш матеріал: Як дізнатися пароль від Wi-Fi: хитрий фокус знає не кожен хакер.

Після того, як популярність Wi-Fi стрімко зросла, на той час дуже успішний альянс відмовився від слогану, який Беланже вважає "незграбною спробою знайти два слова, які могли б підійти до слова "Wi-Fi"". Він додав, що Wi-Fi "ніколи не зможе стати стандартом", що робить слоган безглуздим.

"Тож ми вчинили розумно, найнявши Interbrand для розробки назви та логотипу. Ми зробили дурницю, додавши безглуздий слоган, який збиває з пантелику і зводить нанівець їхні зусилля. Будь ласка, допоможіть нам підтримати хорошу роботу, яку ми зробили, і забудьте про слоган", - резюмує він.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти