StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та ТБШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і городЗірки

Чоловік півстоліття чекав на смертну кару, але суд його виправдав - що сталось

26 вересня 2024, 14:26
185
Колишній боксер Івао Хакамада провів майже півстоліття в камері смертників після того, як був помилково засуджений у 1968 році за вбивство сім'ї свого боса.
Чоловік півстоліття чекав на смертну кару, але суд його виправдав - що сталось
Суд виправдав чоловіка, який півстоліття чекав на страту - що відомо / Колаж Главред, фото: скріншот із відео, ua.depositphotos.com

Колишній боксер Івао Хакамада був виправданий у четвер, 26 вересня після того, як суд в Японії провів повторний розгляд справи про вбивство його тодішнього боса, а також його дружини і двох дітей. Зараз йому 88 років і він має слабке здоров'я. Хакамаді було 30 років, коли він був засуджений до смертної кари за вбивство в 1968 році, повідомляє Mirror.

Повторний судовий розгляд його справи відбувся 10 років тому. Після достатньої підтримки в суді, він був звільнений після 56 років у камері смертників, а в четвер, 26 вересня - був визнаний невинним. Він був сфотографований на виході з суду в Шізуока, на захід від Токіо, разом зі своєю 91-річною сестрою Хідеко.

Хакамаду звинуватили у вбивствах після того, як у червні 1966 року він допомагав гасити пожежу в будинку свого боса, де були знайдені зарізані тіла і викрадено близько 200 000 єн (16 000 фунтів стерлінгів на сьогоднішній день) готівкою. Його заарештували на підставі невеликої кількості крові, знайденої на його піжамі, і зізнання після 264 годин допиту, під час якого йому не давали води і не давали перерви на туалет, і він стверджував, що його фізично били.

відео дня

Пізніше він відмовився від своїх зізнань на суді і стверджував про свою невинуватість протягом усіх років ув'язнення. У 2011 році він був оголошений Книгою рекордів Гіннеса найдовше ув'язненим у камері смертників.

У 1980 році вищий суд Японії підтвердив його вирок, але в березні 2014 року він був звільнений до повторного судового розгляду на нових підставах: закривавлений одяг, знайдений у резервуарі з місо на заводі, де він працював рік по тому, і який став головним доказом обвинувачення, був підкинутий.

Однак протягом багатьох років адвокати Хакамади стверджували, що ДНК, вилучена з одягу, не збігається з його ДНК, що підвищувало ймовірність того, що предмети належали комусь іншому. Адвокати також припускали, що поліція могла сфабрикувати докази, а суддя Хіроакі Мураяма у 2014 році постановив, що одяг "не належав підсудному".

Тривалий розгляд справи призвів до того, що повторний судовий розгляд розпочався лише минулого року. Окрім того, що суддя визнав Хакамаду невинним у четвер, він також дійшов висновку, що ключові докази обвинувачення були сфабриковані.

Він є одним з п'яти засуджених до смертної кари в Японії, яким було призначено повторний розгляд справи, надзвичайно високі перешкоди для якого також спонукали експертів у галузі права закликати до перегляду системи. Хакамада живе під опікою своєї сестри з 2014 року, коли він був звільнений з в'язниці і отримав дозвіл на повторний судовий розгляд.

У четвер під стінами суду утворилися черги, щоб почути вирок ще до того, як суддя Коші Кунії оголосив його: "Суд визнає підсудного невинним".

Прихильник Хакамади Ацуші Зукеран, який був присутній на судовому засіданні, сказав після цього історичного рішення, що справа Хакамади є "болючим нагадуванням про те, як повинна змінитися система кримінального правосуддя в Японії".

Одягнувши футболку з написом "Звільніть Хакамаду зараз", пан Зукеран сказав, що він "не зможе повністю відсвяткувати виправдання", зважаючи на те, як довго розтягнувся розгляд справи.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти