StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Замінять вітаміни: які продукти дуже корисні для вагітних

19 січня 2024, 18:09оновлено 20 січня, 16:11
Які фрукти найкорисніші для вагітних - дізнайтесь корисну інформацію для майбутніх мам.
Замінять вітаміни: які продукти дуже корисні для вагітних
Як повинна харчуватись вагітна / колаж: Главред, фото: pexels

Здорова їжа для вагітних - це одне із найголовніших факторів для здоров'я майбутньої дитини. Варто харчуватись правильно, адже всі продукти, які ви вживаєте, впливають на ріст і розвиток вашої майбутньої дитини. Продукти із вмістом цільного зерна мають важливе значення для розвитку кожного органу плода, включаючи також і мозок.

Дієтолог Юлія Чумак розповіла, що вагітним не обов'язково сидіти на дієтах, однак варто вживати багато фруктів, овочів, білка, здорових жирів та нежирних молочних продуктів.

Топ продуктів при вагітності

Майбутнім мамам потрібно більше вживати рослинної їжі: овочів, фруктів та зелені. Щоб плід розвивався нормально, необхідно дати у свій раціон тваринний білок - він міститься у м’ясі, рибі та молочних продуктах. Також варто обирати свіжі фрукти, овочі та інші продукти, щоб не мати справу із консервантами.

Вживати їжу вагітним потрібно щойно приготовану, поки вона містить у собі користь. Найкраще приготувати їжу на пару, або запікати у духовій печі. Корисно запікати і готувати на пару м’ясо, рибу, фрукти. Однак, необхідно відмовитись від смаженої їжі, яка може нашкодити.

Майбутній мамі необхідно звикнути їсти каші вранці – гречану, кукурудзяну, вівсяну, пшеничну. Вони є цінним джерелом заліза, вуглеводів, вітамінів і клітковини. Варто додавати всюди побільше фруктів, наприклад, дуже корисними є: журавлина, лохина та смородина.

Щоб у вагітної та майбутньої дитини не виникло нестачі кальцію, то варто вживати більше молочних і кисломолочних продуктів та м'ясо.

Необхідно пам'ятати, що майбутнім мамам заборонено вживати каву та алкоголь, адже ці напої можуть підвищити артеріальний тиск.

Що корисно для мозку плода

  • Продукти багаті на злаки забезпечать плід багатьма мікроелементами, які необхідні для правильного розвитку мозку дитини. Фолієва кислота і холін в збагачених на злаки продукти, допомагають запобігти розщепленню хребта та іншим дефектам нервової системи плоду. Важливо пам'ятати, що залізо в злаках може покращити здоров’я мозку плода.
  • Риба містить омега-3 жирну кислоту, відому як докозагексаєнова кислота - це дуже необхідно для правильного розвитку мозку плоду. Матері, які часто вживали омега-3 під час вагітності, народжують дітей, які краще справляються з тестами, що визначають вербальні та комунікативні навички в ранньому дитинстві. Варто лише з'їсти 1-2 порції риби на тиждень - це ідеальний варіант.
  • Корисні для майбутніх дітей морські овочі. Відомо, що морські водорості норі - це прекрасне джерело йоду. Він сприяє правильному розвитку головного і спинного мозку та запобігає розумовій відсталості у дитини.
  • Відомо, що горіхи та насіння дуже корисні, але вони також містять корисні омега-3 жири. Ці мікроелементи покращують роботу мозку у плода.

Дивіться відео про те, що можна їсти під час вагітності:

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти