StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Може повністю зіпсувати страву: коли треба додавати сіль у смажену картоплю

16 вересня 2024, 17:58
414
Правильний вибір моменту додавання солі під час смаження картоплі є ключовим фактором для створення ідеально хрусткої та смачної страви.
Може повністю зіпсувати страву: коли треба додавати сіль у смажену картоплю
Коли солити картоплю під час смаження - "золоте правило" / Колаж Главред, фото: скріншот із відео YouTube, pexels

Правильне смаження картоплі може здаватися простим завданням, проте важливо враховувати багато нюансів, включно з часом додавання солі, щоб отримати хрустку і смачну страву. Про те, коли солити картоплю під час смаження запитав один із користувачів на форумі Quora.

Коли солити смажену картоплю на сковороді

Відомий кулінарний блогер і кухар Джастін Кассіо відповідаючи на питання користувача зазначає, що момент додавання солі при смаженні картоплі є критично важливим для досягнення ідеального результату.

Він пояснює, що якщо посолити картоплю перед смаженням, сіль витягує вологу на поверхню скибочок.

"Це призводить до утворення води на поверхні картоплі, що викликає розбризкування олії та знижує температуру сковороди. Як наслідок, картопля не підрум'янюється так, як могла б, і ви отримуєте мляву, замість хрусткої страву", - вказує він.

Що таке Quora

Quora - це соціальний веб-сайт запитань і відповідей та онлайн-ринок знань зі штаб-квартирою в Маунтін-В'ю, штат Каліфорнія. Він був заснований 25 червня 2009 р. і став загальнодоступним 21 червня 2010 р. Користувачі можуть співпрацювати, редагуючи запитання та коментуючи відповіді, надані іншими користувачами. Станом на 2020 р. веб-сайт відвідували 300 мільйонів користувачів щомісяця, повідомляє Вікіпедія.

Коли пускати сіль у картоплю

Щоб уникнути цього, Кассіо рекомендує дві основні стратегії:

  • Солити картоплю перед смаженням, але обов’язково її висушити перед тим, як додавати на сковороду.
  • Солити вже готову картоплю. Це найбільш популярний метод у ресторанах, коли сіль додається безпосередньо після того, як картопля знята зі сковороди.

Коли треба додавати сіль у смажену картоплю

Кассіо наголошує, що сіль не проникає глибоко в продукт, тому попереднє засолювання не має великої переваги. Він радить солити картоплю після смаження і дати їй трохи охолонути, щоб сіль краще проникла всередину скибочок.

Що додати в смажену картоплю для смаку

Також, якщо приправити картоплю сіллю та іншими спеціями (наприклад, перцем) в процесі смаження, коли вона вже напівготова, це допоможе створити хрустку, ароматну скоринку.

Як вибрати картоплю для смаження

Професійний кухар Євген Клопотенко у відео на власному YouTube каналі додає, що правильний вибір картоплі є не менш важливим, ніж техніка смаження. Картопля з високим вмістом крохмалю (понад 20%) ідеально підходить для смаження, оскільки вона добре тримає форму і не розвалюється під час термообробки.

Для того, щоб визначити рівень крохмалю, Клопотенко радить звертатися до продавців або використовувати спеціальні додатки, які допоможуть ідентифікувати сорт картоплі.

Дивіться відео про те, як вибрати картоплю:

Якщо такої можливості немає, Клопотенко пропонує кілька простих методів: розрізати картоплю та спостерігати, скільки крохмалю виділяється на сонці. Ще один цікавий спосіб – облизати картоплю: на смак можна відчути, чи є в ній багато крохмалю.

Після правильного вибору сорту картоплі її слід тонко нарізати та смажити на суміші вершкового масла та олії. Це надає страві багатий смак і допомагає досягти хрусткої текстури.

Хто такий Євген Клопотенко?

Клопотенко Євген Вікторович – український шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, блогер та телеведучий. Співзасновник ресторану "Сто років тому вперед" (Київ) і бістро "Інші" (Львів), автор популярного в Україні кулінарного сайту klopotenko.com, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти