StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Зайві думки зникнуть самі: як заснути за лічені хвилини - простий спосіб

17 травня 2024, 21:20оновлено 20 травня, 14:36
7795
Експерт поділився простою "ментальною вправою", яка допоможе вам заснути за лічені хвилини - і для цього не потрібно приймати ніяких добавок.
Зайві думки зникнуть самі: як заснути за лічені хвилини - простий спосіб
Як швидко заснути - як перестати думати перед сном / Колаж Главред, фото: pexels

Немає нічого більш розчаровуючого, ніж крутитися в ліжку, будучи абсолютно виснаженим, але не в змозі заснути. Але не все так безнадійно: існують хитрі трюки, які допоможуть швидше зануритися в сон. Дерматолог д-р Скотт Волтер поділився порадою, яка викликає сон, яку він хотів би знати в молоді роки, повідомляє Express.

Якщо вам цікаво дзінатись більше про те, що означають нічні кошмари та чому вони можуть бути корисними, рекомендуємо наш матеріал: Нічні кошмари можуть бути надзвичайно корисними: сомнолог здивувала відповіддю.

У своєму TikTok він зазначив, що часто стикається із проблемою важкого засинання звечора, однак знайшов метод, який допомагає швидко заснути.

відео дня

Лікар представив "просту розумову вправу", відому як "когнітивне тасування", описану як метод "перестановки або реорганізації ваших думок", подібний до тасування колоди карт. Ця техніка спрямована на те, щоб відволікти "ваш розум від свідомих мисленнєвих патернів", які можуть заважати сну, і може бути виконана кількома способами.

"Просто думати про випадкові слова, які не мають нічого спільного між собою, наприклад, корова, лист, бутерброд", - говорить він.

Він радить повторювати їх у голові, поки людина не задрімає.

Для тих, кому генерування випадкових слів здається надто виснажливим, є альтернативний підхід.

Дивіться відео про те, як швидко заснути:

"По-перше, виберіть літеру алфавіту, по-друге, почніть рахувати удари свого серця, а потім кожні вісім ударів придумуйте слово, яке починається на цю літеру", - пояснює Волтер.

Цей метод ефективний, оскільки він не лише відволікає мозок, але й імітує так звані "мікросновидіння", які виникають, коли ми перебуваємо на порозі сну. Виконуючи цю вправу, ви сигналізуєте своєму мозку, що засинати "безпечно", стверджує експерт.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти