StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Зайва вага і тиск: чому не можна засинати під телевізор

1 травня 2024, 13:55
2024
Експерти радять дорослим спати від семи до восьми годин на день.
Гігієна сну - важливий атрибут здоров'я
Гігієна сну - важливий атрибут здоров'я / Колаж Главред, фото Pixabay

Дослідження показали, що сон з увімкненим телевізором може порушити ваш сон і підвищити ризик ожиріння.

Чому легше засинати під телевізор? Для деяких фоновий шум може розслабляти або викликати сон, розповів Health Вікас Джайн, доктор медичних наук, клінічний доцент кафедри медицини сну в Медичній школі Стенфордського університету.

Комфорт і улюблене кіно або телешоу можуть зменшити занепокоєння, що не дає змоги вам заснути ночами.

відео дня

Що буде, якщо засинати під телевізор

Читайте далі, щоб дізнатися чому не можна спати навпроти телевізора.

Хто такий Доктор Вікас Джайн

Доктор Вікас Джайн - сертифікований фахівець з медицини сну. Крім роботи як головного медичного фахівця з гігієни сну онлайн, він також є радником Американської академії медицини сну і входить до ради директорів Ради зареєстрованих полісомнографічних технологів. Він є членом Американської академії медицини сну.


Він також залишається активним викладачем медицини сну. Наразі він є ад'юнкт-професором з клінічної медицини в програмі медицини сну Стенфордського університету. Раніше він працював клініцистом системи охорони здоров'я в Північно-Західному університеті, а також доцентом в Університеті Оклахоми. Нині він також є медичним директором програми полісомнографічних технологій у Коллін-коледжі.

Порушує сон

Дослідження, опубліковане 2016 року, показало, що використання будь-яких засобів масової інформації як снодійного сприяє поганій гігієні сну.

Експерти радять дорослим спати від семи до восьми годин на день. Сон з увімкненим телевізором може ускладнити досягнення цієї мети, оскільки стимулюватиме мозкову активність.

Дослідження, опубліковане 2015 року, засвідчило, що 15% опитаних мають проблеми із засинанням за увімкненого телевізора. Майже 20% відчували втому під час пробудження. Нестача сну погіршує здатність концентруватися і ясно мислити.

Чому не можна засинати під відео? Несприятливі наслідки нестачі сну включають в себе:

  • Занепокоєння
  • Депресію
  • Дратівливість
  • Проблеми зі стосунками

Перериває вироблення мелатоніну

Світло допомагає керувати циклом сну і неспання. Зазвичай сонячне світло не дає вам заснути протягом дня. Штучне світло (синє світло) від телефону, кімнатного освітлення або телевізора може не дати вам заснути ночами.

Заснути з увімкненим телевізором - означає зазнати впливу синього світла електроніки. Вплив синього світла може вплинути на якість вашого сну, пригнічуючи вироблення мелатоніну. Мелатонін - це гормон, який регулює цикл сну і неспання.

Синє світло може затримати настання сну або час, необхідний для засинання. Деякі дані свідчать про те, що настання сну менш ніж за 30 хвилин свідчить про хорошу якість сну.

Навпаки, мерехтіння екрана телевізора може подовжити настання сну і зменшити швидкість сну зі швидким рухом очей (БДГ). У результаті ви можете упустити частину важливої відновлювальної роботи, яку ваше тіло виконує під час швидкого сну, наприклад, консолідацію спогадів.

Проблеми зі здоров'ям

Стимулюючий звук і світло телевізора не тільки впливають на ваш настрій, а й можуть підвищити ризик виникнення таких проблем зі здоров'ям, як:

  • Серцеве захворювання
  • Підвищений артеріальний тиск
  • Хвороба нирок
  • Ожиріння
  • Діабет 2 типу

Дослідники виявили, що у жінок, які спали перед телевізором, ймовірність набрати вагу на 17% вища, ніж у інших. Навпаки, жінки, які спали при кімнатному освітленні, не мали значного збільшення ваги.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти