StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Який найшвидший і потужний мотор в світі: автолюбителі дуже здивуються

6 листопада 2023, 16:35
937
Автомобілі, автомобілі ‒ як відомо, все заполонили. Главред розбирається, який найпотужніший двигун в світі на авто.
Авто
Спорткар Koenigsegg Jesko / колаж Главред, фото ua.depositphotos.com

На сьогодні день ‒ деякі експерти на цьому сходяться - одним з найпотужніших двигунів для легкових автомобілів був двигун Koenigsegg Jesko.

Найпотужніший двигун у світі на авто

Цей автомобіль оснащений 5,0-літровим двигуном V8, який здатний розвивати до 1600 кінських сил при використанні високоякісного палива. Проте автомобільний прогрес постійно змінюється, і існують інші автомобілі, які могли з'явитися після мого останнього оновлення інформації і мають ще більш потужні двигуни.

Найбільший об'єм двигуна машини

Найбільший об'єм двигуна, встановленого на легковому автомобілі, належить мотору потужної моделі Cadillac Sixteen. Цей концепт-кар оснащений 13,6-літровим V16 двигуном, представленим на початку 2000-х років. Цей двигун був величезним як за обсягом, так і за кількістю циліндрів.

відео дня

Однак варто відзначити, що цей концепт так і не пішов у серійне виробництво, і на практиці, виробники звичайних легкових автомобілів зазвичай використовують набагато менші двигуни, які забезпечують хорошу потужність і економію палива.

Який найшвидший двигун

Питання про найшвидшому двигуні може бути дещо різним в залежності від контексту. Якщо мова йде про максимальну швидкість обертання, то в світі існують мотори з високим ступенем обертів. Наприклад, мотори зі світу автоспорту або авіації можуть володіти дуже високими оборотами.

У світі автомобільних двигунів, двигуни Формули-1 мають значні обороти - вони здатні досягати більше 15 000 оборотів в хвилину, що робить їх одними з найшвидших по обертанню.

Якщо питання стосується швидкості руху транспортного засобу, то найшвидший мотор може бути пов'язаний з двигуном реактивного літака. Наприклад, реактивні двигуни можуть розвивати величезну швидкість і забезпечувати потужність, яка дозволяє їм досягати високих швидкостей у польоті.

Зверніть увагу, що поняття "найшвидший двигун" може відрізнятися залежно від контексту та того, що саме мається на увазі під "швидкістю" двигуна.

Авто

Який максимальний об'єм двигуна в світі

На момент мого останнього оновлення інформації, одним з найбільших серійно вироблених двигунів для легкових автомобілів був 16-циліндровий двигун об'ємом 8,0 літра, що встановлюється в Bugatti Chiron.

Однак, в світі також існують великі промислові двигуни, використовувані на кораблях або в стаціонарних енергетичних установках, які можуть мати набагато більші обсяги, аж до декількох сотень літрів. Ці двигуни, як правило, призначені для потужних додатків і забезпечують необхідну енергію для великих механізмів і систем.
Вас можуть зацікавити такі тексти:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти