StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як безпечно і швидко розморозити скло в автомобілі: корисні поради

18 жовтня 2023, 15:04оновлено 19 жовтня 2023, 18:23
2778
Експерт із автомобільної компанії поділився рекомендаціями та заборонами щодо видалення льоду із скла автівки.
Як безпечно і швидко розморозити скло в автомобілі: корисні поради
Як розморозити лобове скло / колаж: Главред, фото: pixabay.com

Уже розпочинаються прохолодні та морозні ранки, а це означає, що вікна в автомобілях покриваються морозом та тонким шаром льоду. Однак не кожен водій знає, як правильно розморозити автомобільне скло, щоб не пошкодити.

Якщо вам цікаві автомобільні теми, тоді радимо ознайомитись із тим, як мити автомобіль взимку. Це допоможе врятувати ваше авто. Зберігайте собі прості правила миття автівки взимку.

Роджер Гріггз з автомобільної компанії займається обслуговуванням і ремонтом автомобілів. Він поділився рекомендаціями та заборонами щодо видалення льоду із скла автівки, передає видання Mirror. Автомобільний експерт розповів, найпоширеніші помилки водіїв.

відео дня
  • Часто люди поливають окропом морозне скло. Такий контраст між холодним склом і гарячою водою може призвести до тріснутого вікна.
  • Роджер також нагадує, що варто очищати від льоду всі вікна, а не тільки лобове.
  • Залишати машину без нагляду із запущеним двигуном, щоб таким чином розморожувати скло, він не рекомендує.

Як правильно розморозити скло автомобіля

Автомобільний експерт рекомендує купити водіям спеціальний скребок для вікон. Не варто використовувати щось схоже на такий скребок, адже можна лише подряпати лобове скло. Спеціально розроблений скребок виконає роботу набагато ефективніше і безпечніше.

"Якщо у вас є гараж, то краще, щоб машина була в ньому, якщо це можливо. Якщо його у вас немає, тоді припаркуйте автомобіль якомога ближче до будинку. Так тепло від дому може допомогти запобігти утворенню льоду. Однак, якщо ви не маєте змоги паркуватися близько до будівель, то варто направити свій автомобіль на схід, щоб лобове скло було першою частиною автомобіля, на яку потрапляє сонце", - наголосив експерт.

Варто накривати лобове скло взимку, щоб воно зберігало тепло. Якщо у вас немає спеціального автомобільного чохла, то згодиться і ковдра або картон. Однак переконайтеся, що у вітряну погоду таке покриття не зникне.

Автознавець розповів, що є спеціальний спрей проти льоду. Просто потрібно напередодні ввечері на вікна автомобіля нанести трішки спрею. Також можна застосувати протиожеледні засоби на вікна та почекати, щоб спрей подіяв, перш ніж працювати скребком.

"Якщо ранок особливо холодний, вам, можливо, доведеться розпорошити ще одну порцію протиожеледної рідини", - рекомендує Роджер.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти