StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Яка найяскравіша зірка в Чумацькому шляху: дивовижна загадка Всесвіту

10 листопада 2023, 18:01оновлено 13 листопада 2023, 16:49
"Кличе в дорогу далекий Чумацький шлях" - здавна ця галактика притягувала погляди землян. Главред вирішив розібратися - яка найбільша зірка в Чумацькому Шляху.
Чумацький шлях, зірки
Чумацький шлях - думається, дуже популярна галактика серед землян / колаж Главред, фото ua.depositphotos.com

На момент мого останнього оновлення наймасовішою відомою зіркою в Чумацькому Шляху астрономи визнали зірка Уйпер Лупіса (UY Scuti). Вона є червоним надгігантом і знаходиться на відстані приблизно 9 500 світлових років від землі в сузір'ї Лебідь.

Рекомендуємо також прочитати наш матеріал: "Чому планети круглі, а астероїди ні: нову таємницю космосу розкрито".

Найбільша зірка в Чумацькому шляху

Маса Uy Scuti оцінюється приблизно в 30 мас Сонця, і її діаметр може бути більше 1700 разів більше діаметра Сонця.

відео дня

Однак нові відкриття могли статися з моменту мого останнього оновлення, і рекомендується перевірити найактуальнішу інформацію в наукових джерелах, щоб отримати точну інформацію про найбільшу зірку Чумацького Шляху.

Яка найяскравіша зірка в Чумацькому Шляху

Найяскравішою зіркою Чумацького Шляху, видимою з Землі, є Сіріус (α-Собаки). Сіріус є подвійною зоряною системою, і його яскравість становить приблизно -1,46 зоряної величини. Зоряна величина - це шкала, яка використовується для вимірювання яскравості небесних об'єктів. Чим менше зоряна величина, тим яскравіше об'єкт.

Сіріус є найяскравішою зіркою на нічному небі і видно в сузір'ї Великого Пса.

Що світить яскравіше Сіріус або Полярна зірка

Чумацький шлях, зірки

Сіріус світить яскравіше, ніж Полярна зірка. Сіріус має негативну зоряну величину, приблизно -1,46, що робить його однією з найяскравіших зірок на нічному небі. Полярна зірка, або Полярна сяюча (α-Малої Ведмедиці), має зоряну величину близько 2,02, що робить її менш яскравою в порівнянні з Сіріусом.

Полярна зірка часто використовується для навігації, оскільки вона знаходиться близько до небесного полюса Землі і, отже, здається нерухомою в небесній сфері при спостереженні з поверхні Землі.

Що яскравіше Сіріус або Венера

Чумацький шлях, зірки

Сіріус є яскравою зіркою, однією з найяскравіших на нічному небі. Його видима зоряна величина становить приблизно -1,46. Однак Сонце має набагато більшу яскравість. Сонячна постійна, яка вимірює сонячну світність, становить близько 1361 ВАТ на квадратний метр. На Землі, на відстані в середньому 149,6 мільйонів кілометрів від сонця, інтенсивність сонячного світла значно перевищує світність Сіріуса. Таким чином, Сонце є набагато яскравішим об'єктом, ніж Сіріус.

Яка найбільша планета в галактиці Чумацький шлях

У контексті галактики Чумацький шлях, термін "планета" зазвичай відноситься до об'єктів навколо зірок, які не є зірками, а планетами чи іншими космічними тілами. Слово "планета" застосовується до об'єктів, що обертаються навколо зірки.

На момент останніх моїх даних у січні 2022 року, наймасовішою відомою екзопланетою (планетою, що обертається навколо зірки, відмінної від сонця) в галактиці Чумацький шлях була екзопланета PSR B1620-26 B, також відома як Мафусаїл. Вона знаходиться в подвійній системі, обертаючись навколо двох зірок. Маса цієї планети оцінюється в кілька разів більше маси Юпітера, наймасовішої планети Сонячної системи.

Однак нові відкриття та дослідження могли відбутися після цієї дати, тому рекомендується перевірити найактуальнішу інформацію в наукових джерелах.

Вас можуть зацікавити такі тексти:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти