StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як правильно заварювати чай: експерт назвав поширені помилки, які псують напій

22 квітня 2024, 13:26
504
Експерти розкрив секрет ідеального чаю, який порадує вас своїм насиченим смаком та ароматом.
Як правильно заварювати чай: експерт назвав поширені помилки, які псують напій
Як заварити ідеальний чай / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Чай — це один із найпопулярніших напоїв у світі, який має багату історію, культурне значення та неймовірну різноманітність видів і смаків. Від тонкого аромату зеленого чаю до глибокого і насиченого смаку чорного чаю, цей напій завжди приваблює своєю здатністю надати затишку, тепла і спокою. Проте, за словами професійного дегустатора чаю, більшість заварює його неправильно.

Вас також може зацікавити матеріал Главреду: Напій вийде гірким: експерти назвали найбільшу помилку під час заварювання чаю.

Чайний експерт Джейк Макмаллон поділився дуже конкретним прийомом, щоб приготувати ідеальний напій. Одна з відомих порад, яку дав чоловік, — накривати чай, поки він настоюється, пише Mirror.

відео дня

"Так ви збережете більше тепла та підтримаєте постійну температуру, що дозволить чайному листю вивільняти смак", - пояснив професійний дегустатор чаю.

Експерти сходяться на думці, що для того, щоб отримати від чаю ще більше смаку, під час процесу замочування чайний пакетик слід обережно перемішувати. Щодо того, як довго ви повинні замочувати чайний пакетик, це залежить від того, наскільки міцний чай ви хочете. Чорний чай Джейк рекомендує замочувати чотири хвилини для ідеального смаку.

Температура води має величезне значення для чаю. Оптимальна температура для ідеального напою зазвичай становить 95-98 градусів, каже експерт.

Молоко також є досить суперечливою темою з нескінченними різними думками щодо того, який тип і скільки додавати правильно. За словами Джейка, як цільне, так і напівзнежирене молоко є хорошими варіантами, оскільки вони додадуть "вершкової нотки вашому чаю, роблячи його м’яким і насиченим".

Для чаю тип посудини, з якої ви його п’єте, має вирішальне значення.

"Вибір правильного типу чашки, яка буде проводити тепло та ефективно його зберігати, не впливаючи на смак, є ключовою частиною приготування смачного чаю. Скло та порцеляна — гладкі, непористі та бездоганні. Вони не впливають на смак вашого напою", - додав чайний експерт.

Товстіші чашки довше зберігають тепло, тоді як тонші, делікатніші чашки швидше втрачають тепло. Нагрівання вашої чашки приблизно до тієї ж температури, що й чай перед вживанням, покращить ваш напій.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти