StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як відчути себе щасливим: психологи назвали простий метод, який працює миттєво

6 січня 2024, 15:21оновлено 8 січня, 14:14
Гларвед з'ясував, що птрібно для того, аби відчувати себе щасливим та як знову почати насолоджуватись життям.
Як відчути себе щасливим: психологи назвали простий метод, який працює миттєво
Як відчути себе щасливим - психологи розкрили, як насолоджуватись життям / Колаж Главред, фото: ua.depositphotos.com

Щастя - це стан емоційного й психологічного комфорту, коли ви відчуваєте радість і задоволення від життя. Це не лише емоційний стан, а й загальний психологічний баланс, який виникає, коли ваші потреби і бажання вирішуються, а ви відчуваєте себе задоволеними і спокійними. Отже, щоб відчути себе щасливим, важливо звертати увагу на свої емоції, дбати про своє фізичне й психічне здоров'я, розвивати позитивні стосунки з оточуючими та робити те, що вас надихає й робить щасливими.

Відчуття щастя багато в чому залежить від поведінки людини, мислення і звичок. Про це у своєму Instagram розповіла психолог Ірина Кулик.

Як бути щасливим

Психолог радить спробувати заплющити очі і згадати людей у ​​своєму житті. Згадайте їхні усмішки, теплі слова та обійми, веселі поїздки та подорожі.

"І ви відчуєте тепло всередині і посмішку на вустах – це щастя. Воно завжди в наших серцях. До нього потрібно лише доторкнутися", – каже експерт. Варто пам'ятати, що щастя полягає в простих речах, на які багато людей не звертають уваги.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, для яких знаків зодіаку 2024 рік буде особливо щасливим, рекомендуємо наш матеріал: Стане кращим в житті: для 3 знаків Зодіаку 2024 рік приготував щастя і удачу.

Дивіться відео про те, як бути щасливим:

У свою чергу психоаналітик Анна Кушнерук в ефірі "Сніданку з 1+1" розповіла, що щастя це можливість відчувати весь репертуар всіх емоцій.

"Якщо мені сумно, це щастя вміти сумувати. Якщо мені боляче, то щастя відчувати біль. Так само це щастя відчувати і радощі, і якісь прикрості," - наголошує психоаналітик.

Вона також зазначає, що потрібно розрізняти, де воно насправді щастя, а де просто ілюзія.

"Більшість людей вони згоджується на таку фальш панель у відносинах, у кар'єрі, у стосунках з близькими людьми. Вони просто готові імітувати щастя задля того, щоб такими виглядати. І через неможливість відчувати ця гонитва за повсякденним щастям для інших людей, вона перетворюється на невроз, який просто заважає відчувати себе здоровою, щасливою, нормальною людиною в своєму житті", - попереджає Анна Кушнерук.

Дивіться відео про те, що таке щастя:

Лікар також наголошує на тому, що не потрібно боятись робити компліменти.

"Не бійтеся говорити добрі слова іншим. Якщо ви будете їхпроговорювати, ви будете так само іх отримувати. Любіть життя і в словах, і в діях, і в рухах, і в усьому, що ви можете собі дозволити. Чим більше віддаєш, тим більше отримуєш. Є куди наповнюватися, енергія не застоюється", - резюмує психоаналітик.

Як насолоджуватись життям?

Насолоджуватись життям - це процес, що вимагає уваги до моменту, присутності у даний час та глибокого відчуття задоволення від того, що ви робите. Ось кілька способів, які можуть допомогти вам насолоджуватись життям:

  • Практикуйте медитацію та увагу до моменту: зосередження на тому, що відбувається зараз, допоможе вам відчути більшу насолоду від життя.
  • Займайтесь хобі: віддавайте час тому, що вас цікавить та принесе задоволення, будь то малювання, музика, спорт або будь-яке інше хобі.
  • Відвідуйте нові місця: відкривайте для себе нові культури, кухні, місця та події. Це допоможе вам розширити свої горизонти та збагатити життя новими враженнями.
  • Спілкуйтеся з людьми, які вам подобаються: ведіть активний соціальний життя, проводьте час з рідними та друзями, які приносять вам радість та підтримку.
  • Дбайте про своє здоров'я: займайтеся фізичною активністю, здорово харчуйтеся та досить спіть. Здорове тіло - це основа для щасливого життя.
  • Зберігайте час для відпочинку: знаходьте баланс між роботою та відпочинком, дозволяючи собі час для відновлення та релаксації.
  • Пам'ятайте про вдячність: навчіться цінувати те, що ви маєте, та відчувати вдячність за кожен день.
  • Задавайтеся цілями та досягайте їх: розвивайте себе, встановлюйте цілі та працюйте над їх досягненням. Це допоможе вам відчувати себе задоволеними та досягнутими.

Насолодження життям - це індивідуальний процес, тому важливо відчувати те, що саме вас зробить щасливими та задоволеними.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти