Господиням на замітку: як легко "відклеїти" пергамент від випічки

8 жовтня 2024, 18:39
384
Навіть якщо випічка міцно прилипла до пергаменту, існує простий спосіб її від’єднати. Вам знадобиться лише кілька хвилин.
Господиням на замітку: як легко 'відклеїти' пергамент від випічки
Як відірвати пергамент від випічки / Колаж: Главред, фото: pixabay.com, скріншот з відео

Ситуація, коли пергаментний папір прилип до випічки, знайома багатьом. Це може стати справжнім випробуванням, але не варто впадати в паніку. Якщо діяти обдумано, ви зможете врятувати свою страву та насолодитися її смаком.

По-перше, якщо ваша випічка прикріпилася до пергаменту, не поспішайте віддирати його, пошкоджуючи сам виріб. Навіть якщо ви готували страву для святкового столу, не хвилюйтеся: смак вашої випічки не постраждає.

Один з найефективніших способів вирішення цієї проблеми — злегка зволожити пергамент, поділилася користувачка TikTok із ніком @sweettouchdesign33. Для цього перенесіть випічку з пергаментом на зволожений рушник. Зачекайте кілька хвилин, поки волога не просякне папір.

відео дня

Завдяки цьому пергамент легко відійде і ви зможете його прибрати, не залишаючи слідів на випічці. Цей спосіб особливо добре працює для виробів з дріжджового тіста.

Дивіться відео, як легко відірвати пергамент від випічки:

Якщо ви випікали страву з листкового тіста, варто діяти дещо інакше. Найкраще залишити випічку в духовці ще на 10-15 хвилин після того, як вона буде готова. Це дозволить їй охолонути природним чином. Коли ваша випічка трохи охолоне, пергамент з легкістю відділиться.

TikTok

TikTok ("ТікТок") - сервіс для створення та перегляду коротких відео, що належить пекінській компанії "ByteDance". Запущена 2018 року міжнародна версія є провідною відеоплатформою для коротких відео в Китаї та стає дедалі популярнішою в інших країнах, ставши одним із найшвидшезростаючих і найзавантажуваніших застосунків, пише Вікіпедія.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти