StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Хитрощі при посадці помідорів для багатого врожаю: що потрібно додати в лунку

11 квітня 2024, 04:30
Не варто викидати цибулеве лушпиння. Краще застосувати його як добриво на городі.
Помідори
Які добрива потрібно вносити при посадці помідорів / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Як виростити багатий урожай помідорів? Це питання цікавить багатьох городників. Найдосвідченіші з них знають, що закладати основи для майбутнього врожаю варто з самої посадки саджанців у ґрунт. Главред дізнався хитрощі під час посадки помідорів, які забезпечать кущі томатів з безліччю плодів.

До слова, помідори люблять тепло, але занадто спекотне літо може залишити вас без урожаю. Що робити, щоб помідори не "згоріли"? Якщо вам цікаво, читайте матеріал: Спека вб'є врожай: як допомогти помідорам пережити спекотне літо.

Що покласти в лунку при посадці томатів

Суперфосфат для томатів у лунку - класичний та найкращий спосіб для того, щоб домогтися щедрого врожаю. Всього однієї ложки засобу буде достатньо.

відео дня

Також городники часто використовують при посадці Фітоспорин-М. Цей засіб краще використовувати за сім днів до планованої дати пересадки розсади. Знадобиться всього п'ять грамів препарату на відро води.

Перед безпосередньою посадкою землю необхідно розпушити.

Пташиний послід також допоможе виростити міцні та сильні рослини, які порадують урожаєм. Цей засіб використовується за сім днів до посадки.

Які добрива потрібно вносити при посадці помідор - незвичайне підживлення

Деякі городники використовують цибулеве лушпиння як добриво при висадці томатів у ґрунт. Це натуральне добриво може принести чимало користі, оскільки в ньому міститься рутин, кверцетин, каротиноїди, вітамін С. Також у цибулевому лушпинні є фітонциди - біологічно активні речовини, здатні пригнічувати хвороботворні мікроорганізми.

Таким чином, якщо покласти в кожну лунку трохи цибулевого лушпиння, можна прискорити зростання помідорів і підвищити їхню стійкість до різних захворювань.

Ефірні олії, що містяться в цибулевому лушпинні, відлякують деяких шкідників.

Щоб приготувати настій, 100 грамів цибулевого лушпиння потрібно залити літром окропу і настоювати впродовж 20 годин. Перед застосуванням цибулевий настій необхідно процідити.

Через два тижні після висаджування в ґрунт помідори рекомендується підживити комплексним добривом.

Коли помідори зацвітуть і з'являться зав'язі, знову рекомендується провести обробку настоєм цибулевого лушпиння, щоб захистити рослини від грибкових захворювань.

До слова, обприскування і полив відварами цибулевого лушпиння покращує смакові якості не лише томатів, а й перців, баклажанів та огірків.

Що категорично не можна класти в лунку при посадці томатів

Якщо при посадці помідорів помилитися з добривами або їхньою кількістю - є ризик залишитися без урожаю.

Зокрема, використовувати свіжу органіку - значить нашкодити врожаю. А ось використання попередньо змішаного з ґрунтом перепрілого гною або зрілого компосту може стати корисним. Головне - дотримуватися норми: 200 грамів органіки на одну рослину.

Негативно томатні кущі відреагують і на велику кількість мінеральних добрив: рослина стане вразливою перед різноманітними хворобами, а листові пластинки жовтітимуть та сохнутимуть.

Якщо використовується комплексне добриво, то вистачить усього лише 5 грамів на лунку.

Раніше досвідчена городниця розповіла про дешеве натуральне й органічне підживлення, яке вона додає у відкритий ґрунт під час висадки розсади. Якщо вам цікавий її секрет, читайте матеріал: Секретна добавка збільшить урожай: що покласти в лунку при посадці перцю.

Інші новини за темою:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти