StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Секретна добавка збільшить урожай: що покласти в лунку при посадці перцю

6 квітня 2024, 14:19
Досвідчена городниця розповіла про чудову натуральну й органічну підгодівлю, яку вона додає у відкритий ґрунт під час висадки розсади.

Болгарський перець
Які добрива вносити в лунку при посадці перцю / Колаж: Главред, фото: скріншот, pixabay.com

Болгарський перець - дуже смачний та корисний овоч, але виростити його на своєму городі не так вже й просто, оскільки це дуже теплолюбна і примхлива культура. Що ж любить болгарський перець при посадці та що покласти в лунку, щоб отримати багатий урожай?

Своїм секретом вирощування болгарського перцю поділилася Тетяна з Дніпропетровської області, яка веде свій Youtube-канал із понад 1,2 млн підписників.

Городниця розповіла про чудову натуральну та органічну підгодівлю, яку вона додає у відкритий ґрунт під час висадки розсади. Ця добавка значно збільшує зростання рослин, підвищує врожайність і дає рослинам потрібне живлення на весь період росту і плодоношення. І це - рибне борошно. Купити його можна на ринку, де продають різні корми для тварин, і коштує воно дуже недорого.

Рибне борошно - справжня знахідка для городника
Рибне борошно - справжня знахідка для городника / скріншот

"Ця добавка довгограюча, впродовж тривалого періоду вона забезпечує рослини потрібними поживними елементами. І завдяки цьому рослини стають більш стійкими до різних грибкових захворювань", - розповіла Тетяна.

Рибне борошно підвищує врожайність перцю
Рибне борошно підвищує врожайність перцю / скріншот

Коли висаджувати розсаду перцю у відкритий ґрунт

Розсаду перцю у відкритий ґрунт можна висаджувати тоді, коли мине загроза поворотних заморозків, а температура ґрунту прогріється до +12 градусів.

На грядку Тетяна радить розсипати деревну золу. Вона знижує кислотність ґрунту і робить його більш пухким.

Відстань між рядами має становити не менше 60 сантиметрів.

"Спочатку я намічаю дві лінії, а потім по цих лініях лопатою копаю борозни. І тепер у кожну таку борозенку я буду додавати натуральне природне добриво з великим вмістом поживних речовин для рослин", - поділилася городниця.

Рибне борошно насипається прямо на грядки
Рибне борошно насипається прямо на грядки / скріншот

За словами Тетяни, рибне борошно містить фосфор, кальцій, залізо, невеликий відсоток азоту і ще багато інших важливих для рослин елементів.

Внесення рибного борошна в ґрунт збільшує врожайність, прискорює ріст і дозрівання плодів, покращує смак плодів, впливає на швидке зростання самої рослини і робить рослини більш стійкими до різних хвороб.

Норма внесення рибного борошна в ґрунт невелика. Якщо додавати його в лунку під час висаджування розсади, то 20 грамів в одну лунку буде достатньо.

Рибне борошно потрібно трохи розсипати по борозні та лопатою перемішати із землею.

Землю потрібно добре пролити водою
Землю потрібно добре пролити водою / скріншот

Перед посадкою перцю борозну потрібно добре залити водою. Розсада висаджується в земляну рідину, а потім засипається сухою землею.

Розсада висаджує в земляну рідину
Розсада висаджується в земляну рідину / скріншот

Якщо ви вирішите висаджувати розсаду перцю в лунки, то відстань між ними має становити приблизно 50 см.

У кожну лунку потрібно насипати по 1 столовій ложці з гіркою рибного борошна (приблизно 20 г) і перемішати його із землею. Після посадки лунки потрібно добре пролити водою, а після вбирання присипати сухою землею. Перець заглиблюється в землю не вище семидольних листочків.

Дивіться відео - Що покласти в лунку при посадці перцю для багатого врожаю:

Раніше Главред ділився ще одним незвичайним способом посадки болгарського перцю.

Досвідчені городники кажуть, що є один секретний інгредієнт, який допоможе отримати хороший урожай перцю. Якщо його додати в лунку, то перець росте дійсно дуже добре. Йдеться про пір‘я.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти