StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Що означає слово "літепло": мало хто знає справжню відповідь

23 липня 2024, 12:54оновлено 26 липня, 16:05
448
Це слово може застосовуватися у двох значеннях.
Украинский язык, Ольга Багний
Що означає слово "літепло"/ колаж: Главред, фото: unsplash.com, скрін

Є певна частина слів в українській мові, які ми можемо час від часу чути, проте не усі знають їхнє справжнє значення. І слово "літепло" якраз належить до такого списку.

Радимо також прочитати матеріал: Як по-іншому можна сказати слово "ніколи": є кілька різних варіантів

Автор і ведуча програми "Правильно українською" на "Радіо Трек" Ольга Багній пояснила, що означає це слово і в яких випадках його використовують.

відео дня

Літо триває, і коли, як не влітку, говорити про теплі слова. Ви чули таке слово, як "літепло"? Знаєте, що воно означає? "Літепло" – це насамперед тепла вода. Наприклад, умитися "літеплом", – зазначила Багній.

Утім літепло – це не лише про теплу воду, додала вона. Так називають будь-що тепле. Наприклад, "спека змінилася літеплом".

У тлумачному словнику української мови продається таке значення слова "літепло": "тепла вода, про що-небудь тепле, тепло".

Дивіться відео про те, що означає слово "літепло":

Хто така Ольга Багній?

Ольга Багній – автор і ведуча програми "Правильно українською" та ще двох радіопрограм на "Радіо Трек". Веде TikTok-канал про українську мову.

Раніше Ольга Багній розповіла, чому не можна казати "не приймай близько до серця". Також не можна казати "приймати участь" і "приймати закон". Замість "приймати" у цих висловах варто вживати інше слово.

Також раніше Ольга Багній розповіла, що таке "сластьон". В українській мові немає слова "сластьона" – його використовують у російській мові на пояснення людини, яка дуже любить солодке. Але у нас є слово "сластьон".

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти