StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Що насправді означають чорні крапки на лобовому склі: про це знають одиниці

24 листопада 2023, 12:46
Експерти розповіли, що насправді означають чорні точки на вашому автомобілі. Багато водіїв можуть не знати про приховану функцію свого автомобіля.
Що насправді означають чорні крапки на лобовому склі: про це знають одиниці
Що означають чорні крапки на лобовому склі - про це знають одиниці / Колаж Главред, фото: скріншот із відео, Autoglaze

Існує багато особливостей, про які ви можете не знати про свій автомобіль. Ви коли-небудь замислювалися, що насправді означають чорні крапки на лобовому склі? Нещодавно продавець автомобілів розкрив призначення цих позначок. За даними Autoglaze, плями, відомі як матриці, пов'язані з температурою.

Експерт стверджує, що це пов'язано з рівномірним розподілом температури для зменшення оптичних спотворень або лінзування під час руху, пише Dailystar.

Вони додали: "Це відбувається, коли фрітт - стрічка (суцільна чорна) нагрівається набагато швидше, ніж скло лобового скла, створюючи оптичне спотворення, яке змушує прямі лінії виглядати вигнутими або нахиленими всередину до центру".

відео дня

Крапки також допомагають "зберегти уретановий герметик, який використовується для скріплення скла з рамою", що гарантує, що вітрове скло міцно тримається на місці.

"Вони слугують точкою контакту між склом і рамою автомобіля, - продовжує експерт. "Вони створюють травлення на поверхні, роблячи її шорсткішою, щоб клей міг краще прилипати до скла".

Autograze продовжує: "Фрітти також мають естетичну мету. Якщо придивитися уважніше, контраст між темною смугою і прозорим склом може виглядати занадто очевидним, навіть якщо дивитися здалеку.

"Створення напівтонового візерунка або точкової матриці дозволяє поступово зменшувати розмір, роблячи перехід набагато більш тонким і легшим для очей".

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти