StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Що робити, якщо пригорає сковорода з антипригарним покриттям - лайфхаки

7 серпня 2024, 12:47оновлено 8 серпня, 22:59
332
Якщо хочете, щоб антипригарна сковорідка прослужила вам довго і зберігала свої властивості, використовуйте дерев'яне, а ще краще – силіконове приладдя.
Що робити, якщо пригорає сковорода з антипригарним покриттям - лайфхаки
Що робити, якщо пригорає сковорода з антипригарним покриттям / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Антипригарна сковорода – незамінний кухонний прилад, що значно спрощує процес готування. Проте, іноді буває так, що сковорода пригорає. Цю проблему можна виправити.

Вам також може бути цікаво: Блищатиме як нова: як очистити чавунну сковороду від товстого шару нагару.

Що робити, якщо пригорає сковорода з антипригарним покриттям

відео дня

Очищення сковороди від залишків пригорілої їжі можуть врятувати вашу посудину. Ось кілька способів:

  • Сода та вода. Змішайте 2 столові ложки соди з 1 столовою ложкою води, щоб отримати пастоподібну консистенцію. Розподіліть цю суміш по всій поверхні сковороди і залиште на 15-20 хвилин. Потім злегка зітріть нагар дерев’яною лопаткою або спеціальною губкою для сковороди. Промийте сковороду під теплою водою і переконайтеся, що всі залишки пастоподібної суміші видалено.
  • Оцет. Налийте достатню кількість оцту у сковороду, щоб покрити пригорілі ділянки. Підігрійте на середньому вогні протягом 5-10 хвилин. Потім злегка зітріть нагар дерев’яною лопаткою або спеціальною губкою для сковороди. Промийте сковороду під теплою водою.
  • Лимон. Розріжте лимон навпіл і видаліть насіння. Натріть поверхню пригорілої сковороди соком лимона. Додайте трохи солі на пригорілі ділянки. Далі сковороду теж потрібно протерти та промити.

Як відновити сковорідку з антипригарним покриттям

Щоб відновити антипригарне покриття своєї сковороди та продовжувати готувати смачні страви без ризику пригоряння, ви можете скористатись кількома лайфхаками:

  1. Перший крок у відновленні антипригарного покриття полягає в видаленні пригорілого шару з поверхні сковороди. Для цього варто взяти звичайну губку, змочити її оцтом або лимонним соком та потерти сковороду.
  2. Інший спосіб відновлення антипригарного покриття – використання содового розчину. Для його приготування в ємність з водою потрібно додати 2-3 столових ложки соди. Розчин потрібно довести до кипіння і варити сковороду в ньому протягом 15-20 хвилин.
  3. Ще один спосіб відновлення антипригарного покриття – натерти поверхню сковороди рослинною олією тонким шаром. Потім сковороду слід поставити в попередньо розігріту духовку на 180 градусів на 1 годину. Після цього сковорода буде як нова і готова до подальшого використання.
  4. Також, для того щоб відновити антипригарне покриття, можна використати крохмаль. Для цього потрібно всипати на сковороду кілька столових ложок крохмалю та протерти ним поверхню. Після цього треба ретельно вимити сковороду гарячою водою і протерти м’якою тряпкою.
  5. Якщо ж жоден зі способів не допомагає відновити антипригарне покриття сковороди, можна замінити його самостійно. Існують спеціальні екологічні засоби для відновлення антипригарних покриттів, які можна знайти в магазинах побутової хімії.

Що робити, щоб їжа не прилипала до сковорідки

  • Пергамент. Його кладуть на дно сковорідки, вирізавши так, щоб діаметр підходив під виріб. Далі наливають олію для смаження та готують продукти як завжди.
  • Яблучний оцет. На сковорідку перед смаженням потрібно налити кілька крапель оцту та розподілити його по всій поверхні. Потім посуд прогріти, допоки вся рідина не випарується.
  • Кухонна сіль. Потрібно поставити посуд на вогонь та нагріти. Потім висипати 3-4 ложки солі. Періодично помішуючи, просмажте сіль, поки вона не змінить свій колір. Після цього її зі сковорідки прибирають, наливають невелику кількість олії, прогрівають та дають вистигнути.

Що буде, якщо перегріти сковороду з антипригарним покриттям

Перегрів сковороди призводить до руйнування покриття. Через це також виділяються токсичні випари. Тому рекомендують використовувати середній і низький рівень нагріву при готуванні на такій сковороді.

Як зробити так, щоб сковорода не пригорала?

Для того, щоб їжа не прилипала до сковорідки, треба берегти антипригарне покриття. Під час миття слід користуватися м'якими губками та лопатками, які не зроблені з металу. Краще не допускати дряпання протипригарного шару.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти