StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Що буде, якщо залишити масляний обігрівач на ніч: 6 важливих правил, які має знати кожен

16 лютого 2024, 13:29оновлено 16 лютого, 15:48
969
Усім власникам такого приладу варто знати, що не можна робити з масляним обігрівачем. Порушення важливих правил може мати серйозні наслідки.
Масляний обогреватель
Що буде, якщо залишити масляний обігрівач на ніч/ колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Масляні обігрівачі є популярною технікою для обігріву приміщення у холодну пору року. Вони прості і зручні у використанні, не займають багато місця, але при цьому здатні довго підтримувати комфортну температуру в оселі. Така техніка працює завдяки тому, що нагрівається внутрішня олія, яка міститься всередині приладу, і ця олія потім передає тепло для нагрівання приміщення.

Радимо прочитати також наступний матеріал: Тільки одиниці зможуть знайти хамелеона: загадка, яку треба розгадати за 7 секунд

Але попри зручність та ефективність, такий прилад може стати небезпечним, якщо його неправильно використовувати. Тому першочергово завжди потрібно ознайомлюватися з інструкцією для використання та точно враховувати усі застереження, які там вказує виробник.

відео дня

Часто у власників такої техніки може виникати запитання, як довго можна тримати увімкненим масляний обігрівач і що буде, якщо залишити масляний обігрівач на ніч. Те, як довго можна тримати такий прилад увімкненим, також можна дізнатися з інструкції – виробники повинні вказувати таку інформацію.

Найважливіше, на що потрібно звертати увагу, якщо ви хочете залишити прилад увімкненим на ніч – чи обладнаний він терморегулятором (термостатом). Така деталь цієї опалювальної техніки регулює режим її роботи. Термостат контролює температуру і автоматично вимикає прилад, якщо він досягне заданого рівня нагріву. Це дозволяє уникнути перегріву приладу та запобігти його загорянню.

Терморегулятори є у багатьох моделях масляних обігрівачів, навіть у дешевих. Але якщо прилад дешевий, то варто ще звертати увагу на те, що у них можуть бути неякісні комплектуючі. Тому варто стежити за роботою такого приладу, щоб він не вийшов з ладу.

Але в першу чергу, приймаючи рішення, чи можна залишити такий прилад увімкненим на ніч, варто керуватися інструкцією з експлуатації і зважати на те, який час безперервної роботи там вказав виробник.

Є ще декілька моментів, які варто врахувати:

  1. Треба пересвідчитися, наскільки справна проводка в будинку, чи витримає вона тривалу роботу обігрівача та інших електроприладів. Адже масляний обігрівач – це техніка, яка сильно навантажує проводку. Також варто перевірити справність розетки і шнура з вилкою.
  2. Не можна залишати на обігрівачах якісь речі – наприклад ті, які ви хочете висушити після прання. На обігрівачах взагалі не рекомендують сушити речі, а залишати їх там на ніч – тим більше не можна.
  3. Потрібно встановлювати прилад у вільній зоні – подалі від штор, меблів та інших речей. Треба забезпечити обігрівачу вільний приплив повітря.
  4. Не можна вмикати обігрівач поруч з легкозаймистими і горючими речовинами.
  5. Потрібно уважно стежити за станом приладу – під час його роботи не повинно виникати якихось сторонніх запахів чи звуків.

Які ще можуть бути наслідки увімкнення обігрівача на ніч

Крім того, що потрібно дотримуватися усіх правил, записаних в інструкції з експлуатації, та описаних вище правил, варто також зважати на інші моменти.

Усе, що ми описали вище, стосувалося безпеки використання такого приладу. Але тривала робота обігрівача може мати й інші наслідки. Наприклад, збільшення рахунків за електроенергію. Обігрівач "тягне" багато електроенергії, і ці показники збільшуються, залежно від потужності пристрою.

Ще один наслідок – порушення комфорту і погіршення сну. Справа у тому, що температура тіла людини ближче до ночі зменшується, готуючи тіло до сну. Обігрівач, який працює в постійному режимі й не довго не вимикається, може порушити терморегуляційні процеси в організмі людини. А це може вплинути на якість сну, і є ризик прокинутися вранці втомленими і невиспаними.

Крім цього, обігрівач пересушує повітря в приміщенні. Це також може вплинути на самопочуття людини. Тому, зокрема, не варто ставити обігрівач близько до ліжка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти