StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чому після хрускоту в спині стає легше: результат вас вразить

24 жовтня 2023, 12:22оновлено 30 жовтня 2023, 20:12
Коли болить спина, що краще лежати чи ходити - Главред зібрав цікаві факти, як полегшити біль у спині.
Чому після хрускоту в спині стає легше: результат вас вразить
Можна хрумтіти хребет кожен день / колаж: Главред, фото: pexels.com

Чому так приємно хрумтіти спиною та які наслідки це може мати для здоров'я людини. Часто після такої процедури людям стає легше, але варто розібратись, що саме полегшує біль та чи корисно хрустіти спиною. Лікар-вертебролог Радіон Ігнатьєв у своєму блозі в Instagram розповідає про те, як головні, зубні болі взаємопов'язані із хребтом та спиною.

Вам також буде цікавий матеріал: 9 найкращих вправ для схуднення на 6 хвилин. Рекомендовані вправи, які схожі на пілатес, дають прекрасний ефект на всі м’язи.

Чи можна хрумтіти спиною

Спеціалісти зазначають, що хрумтіти спиною та суглобами безпечно. Однак треба бути обережними, бо можна защемити нерв через різке натискання. Лікарі радять дотримуватись певних правил, щоб мати менше проблем із спиною та хребтом.

відео дня
  • Рух - це життя. Лікарі радять більше рухатись, особливо, якщо у вас сидяча робота. Час від часу робіть перерви та розминайте спину, руки та ноги.
  • Обережна розтяжка. Вона допоможе перемістити синовіальну рідину та таким способом змастити суглоби. Однак варто проконсультуватись із лікарем, щоб обрати комплекс вправ.
  • Часто хрускіт пальцями - це спосіб заспокоїти нерви. Краще спробуйте замінити це на медитацію чи вправи із глибоким диханням.
  • Хрускіт - звичка. Позбутись такої звички допоможе контроль над своїми діями. Потрібно звертати увагу, коли починаєте хрумтіти тілом та зупиняйте себе.

Чому не можна хрумтіти спиною

Хрускіт спиною може загрожувати гіпермобільністю суглоба. Тобто кожного разу, як ви "хрустите" спиною, то суглоб виходить за свій нормальний діапазон руху. Таким чином ви розтягуєте навколишні м'язи. Це може загрожувати до нестабільності суглоба та пошкодження зв’язок.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти