StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Церковне свято 17 грудня: що не можна робити на Данілів день, щоб не накликати біду

16 грудня 2023, 09:15
У Данілів день не можна будити сплячу людину, більше про заборони читайте на Главреді.
Церковне свято 17 грудня
Церковне свято 17 грудня / Колаж Главред, фото mind.ua, tatmitropolia

17 грудня - день, що має особливе духовне значення: церковне свято, яке має свої особливі традиції і звичаї, яких варто дотримуватися.

Дізнайтеся, що дозволено і заборонено робити в день пророка Даниїла і трьох отроків.

Яке свято 17 грудня

Свята в Україні:

відео дня
  • День працівника державної виконавчої служби

Свята у світі:

  • Всесвітній день захисту секс-працівниць від насильства і жорстокості.

Церковне свято 17 грудня

17 грудня за новим церковним календарем в Україні відзначають пророка Даниїла і трьох отроків: Ананії, Азарії і Мисаїла.

Пророк Даниїл і троє отроків: Ананія, Азарія і Місаїл відомі своєю відданістю і вірою. Вони стали відомими завдяки своїй історії, описаній у книзі Даниїла. Згідно з біблійним оповіданням, ці молоді люди були ізраїльськими полоненими у Вавилоні, але незважаючи на складні обставини, залишилися вірними своїм принципам і вірі в Бога.

Одного разу їм було запропоновано поклонятися золотому ідолу, що було протиріччям їх релігійним переконанням. Вони відмовилися від цього і були кинуті в піч вогненну. Проте, на диво вони не постраждали від вогню, і навіть в самій печі було бачення ангела. Ця подія підкреслює силу їхньої віри і захист з боку Божої.

Повір'я на Данилов день

У давнину це свято називали Даниїл, день Даниїла або Данилів день, присвячений святому Даниїлу і трьом отрокам.

У храмах проводили вистави, відтворюючи біблійну історію про святих, кинутих в піч. У центрі сцени ставили дерев'яну піч, в яку запалювали свічки, а актори, дорослі і три хлопчики-співаки, виконували роль святих.

Сни в ніч на Данила вважалися передвістями. Дівчата намагалися побачити свого майбутнього чоловіка, підкладаючи під подушку три лаврові листки з іменами отроків Ананії, Азарії і Мисаїла.

Наші предки вважали, що в Данілів день можуть настати сильні морози, тому перед цим святом намагалися розігріти піч на два дні.

Що не можна робити 17 грудня

У давнину вважалося, що не варто будити сплячу людину, адже вірили, що під час сну його душа покидає тіло. Також 30 грудня було звичаєм утримуватися від поцілунків сплячих дітей через побоювання за їхнє здоров'я.

Забобонні люди стверджували, що навіть годування грудьми сплячого немовляти може негативно вплинути на його ріст і розвиток.

Іменини 17 грудня

17 грудня День Ангела відзначають власники таких імен Олександр, Олексій, Анастасія, Варвара, Василь, Геннадій, Дмитро, Катерина, Іван, Кіра, Микола, Юлія.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти