StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Церковне свято 26 серпня: що заборонено робити у день мучеників Адріана і Наталії

25 серпня 2024, 10:51оновлено 27 серпня, 09:31
757
Що не можна робити у церковні свята - Главред поділився цікавою інформацію про релігійне свято, яке відзначають 26 серпня.
Церковне свято 26 серпня: що заборонено робити у день мучеників Адріана і Наталії
Яке церковне свято 26 серпня / колаж: Главред, фото: unsplash, pomisna.info

26 серпня відзначають свято, яке має важливе духовне значення для кожного: дізнайтесь, яке церковне свято, має свої особливі традиції, історію походження та звичаї, яких варто дотримуватись.

Вам також варто ознайомитись із матеріалом: Гороскоп на сьогодні 26 серпня: Овнам - шанс всього життя, Водоліям - важке рішення.

Дізнайтеся, що дозволено і категорично заборонено робити у день мученика Адріана і мучениці Наталії.

відео дня

Які свята 26 серпня

В Україні та світі 26 серпня відзначають такі свята:

  • День туалетного паперу
  • Міжнародний день актриси та актора
  • Міжнародний день боротьби з хворобою денге
  • Міжнародний день собаки
  • День рівності жінок в США

Церковне свято 26 серпня

За новим церковним календарем, 26 серпня в Україні відзначають день мученика Адріана і мучениці Наталії.

Із біблійних переказів відомо, що Адріан та Наталія були подружжям з Нікомидії, що в Малій Азії. Вони жили за часів імператора Максиміана, який був відомий своїми жахливими та жорстокими переслідуваннями християн. Адріан був язичником і служив чиновником при дворі імператора, тоді як Наталія була таємною християнкою. Під час одного з гонінь Адріан зустрів групу християн, які відмовилися зректися своєї віри, навіть під загрозою смерті. Вражений їхньою мужністю, Адріан вирішив приєднатися до них і відкрито визнав себе християнином.

Його ув’язнили разом з іншими християнами, і Наталія, дізнавшись про це, підтримувала його та провідувала у в’язниці. Адріан зазнав жорстоких катувань і був страчений разом з іншими мучениками. Наталія, яка пережила свого чоловіка, продовжувала допомагати переслідуваним християнам і померла на його гробі.

Реформа церковного календаря в Україні

Реформа церковного календаря в Україні — процес впровадження нового стилю, тобто григоріанського або новоюліанського календарів, замість старого стилю (юліанського календаря) українськими церквами. З початком російсько-української війни та після того, коли 16 листопада 2017 року Різдво Христове 25 грудня за григоріанським календарем стало державним вихідним в Україні, питання щодо переходу українських релігійних організацій на григоріанський/новоюліанський календар активізується щороку з наближенням Різдва Христового.

Питання календарної реформи гостро постало після початку повномасштабного російського вторгнення в Україні 2022 року, адже, як стверджують деякі публіцисти та церковники, через використання старого стилю разом з Російською православною церквою Україна перебуває у сфері "російського світу". Як і предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, так і предстоятель УГКЦ верховний архиєпископ Святослав,висловили підтримку щодо проведення календарної реформи в Україні, пише Вікіпедія.

Що не можна робити 26 серпня

  • В народі вважають, що цього дня не можна займатись важкою фізичною роботою, адже існує ризик зірвати власне здоров'я.
  • Також 26 серпня не можна давати гроші у борг, адже гроші можуть не повернутись.
  • Вважається, що у цей день також не варто сумувати та плакати.

День Ангела 26 серпня

26 серпня свої іменини відзначають власники таких імен як Антон, Арсен, Василь, Веніамін, Володимир, Вольдемар, Георгій, Денис, Єгор, Іван, Йосип, Костянтин, Максим, Микола, Сергій, Степан, Юрій, Ян, Ганна, Єлизавета.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти