StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Буде цвісти цілий сезон і не опаде: садівники розповіли правила осінньої посадки гортензії

8 жовтня 2023, 13:08
3925
Експерти розповіли, як максимально ефективно використовувати ці приголомшливі квіти.
Коли садити гортензію
Коли садити гортензію / Колаж Главред, фото flickr (Syoko Matsumura, jbdodane)

Гортензії рясно цвітуть великими красивими квітами, їх легко вирощувати, що робить їх одним з основних рослин в українських садах, незважаючи на те, що їхня батьківщина - Азія і Америка.

Цей красивий чагарник буває різних розмірів, що робить його універсальним і ідеальним для будь-якого саду, а ті, у кого мало місця, можуть вирощувати в горщиках або навіть як кашпо на стінах, що виходять на північну або східну сторони.

Коли садити гортензії, і який для цього краще вибрати ґрунт, розповідають експерти з садівництва, пише Mirror.

відео дня

Коли садити гортензію навесні або восени

Садівники Garden Express розповіли, що гортензію найкраще садити, коли вона продається в садових центрах, але в різних регіонах це може бути по-різному. Якщо ви живете в більш холодній частині країни, найкраще садити їх на початку осені (тому, якщо ви живете на півночі, то садіть зараз) або ранньою весною, щоб дати їй найкращий шанс на захист від холодної зими та на "тривале і здорове гарне цвітіння".

Для людей, що живуть в більш теплому кліматі, рослини можна висаджувати в ґрунт з осені і до весни, щоб вони цвіли протягом декількох сезонів.

Гортензія в горщику - посадка

Що стосується посадки гортензії в горщику, то тут більше свободи дій, і якщо ґрунт не промерз та не занадто вологий або сухий, то її можна висаджувати цілий рік.

Горщик може бути найкращим варіантом, якщо ви не впевнені в стані ґрунту у вашому саду, оскільки гортензія воліє рости у вологому глинистому ґрунті і, залежно від сорту, віддає перевагу більш кислому (для блакитних квітів) або лужному (для рожевих квітів). Завжди краще перевірити рН ґрунту у вашому саду, перш ніж приймати рішення про посадку.

Для досягнення найкращих результатів чагарнику також потрібне певне місце в саду:

"Ваша гортензія буде найкраще рости в напівтіні, але щоб на неї потрапляло ранкове сонце", - кажуть експерти.

Після посадки рослини необхідно забезпечити її достатньою кількістю води, щоб вона могло вкоренитися, особливо якщо на ділянці багато сонця. Таким чином, з ранньої весни і до осені ви зможете насолоджуватися прекрасними видами.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти