StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

4 рослини відлякають гризунів: як позбутися щурів у саду дуже простим способом

17 квітня 2024, 14:26оновлено 23 квітня, 07:53
Достатньо знати, який запах не люблять щурі, щоб забути про гризунів у своєму саду назавжди.
Крысы
Як позбутися щурів/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Якщо ви помітили, що у ваш сад або на грядки занадилися щурі, це може бути дуже неприємним відкриттям. І одразу може виникнути питання – як боротися зі щурами народними методами, щоб вони більше не поверталися на вашу територію і не шкодили рослинам, які там ростуть.

Радимо також прочитати матеріал: Знайти помилку на картинці за 3 секунди зможуть одиниці: загадка для перевірки уважності

Занепокоєння через появу щурів може виникнути не тільки через те, що вони можуть нашкодити рослинам, а й через те, що вони переносять різні хвороби. Тому не варто ігнорувати таку проблему, а варто якомога швидше почати з нею боротися.

відео дня

Експерти з боротьби зі шкідниками в Buzz Boss кажуть, що щури миттєво втечуть з вашого саду, якщо ви будете вирощувати рослини, запаху яких вони бояться, пише The Mirror. Варто знати, який запах не люблять щурі, і таким чином можна ефективно їх відігнати.

1. Хризантеми

Ці квіти мають різноманітні кольори та форми, і вони можуть зробити сад ще привабливішим. Але водночас ці квіти містять речовини, які відлякують щурів. У хризантемах міститься природній інсектицид, який впливає на нервову систему гризунів.

2. Цибуля

Ця рослина також є хорошим способом, як вивести щурів народними методами. Гризуни терпіти не можуть цибулю, адже речовини, які виділяє ця рослина, подразнюють очі шкідників, а при потраплянні всередину ця речовини можуть спричинити анемію та кисневу недостатність у щурів. Цибуля через свій різкий запах і смак є чудовим відлякувачем гризунів та інших шкідників.

3. Лаванда

Щури ненавидять запах лаванди, тому ця рослина також може використовуватися як відлякувач цих гризунів. Лаванду можна висаджувати в горщики або на грядки, використовувати як живопліт або для покриття землі.

4. Чорний перець

Щоб відлякати щурів, також можна використовувати чорний перець. Причина, чому щурі не люблять цю рослину, полягає в наявності в ній речовин, які стимулюють больові рецептори в гризунів та інших ссавців. Це може змусити їх кашляти, чхати, в результаті чого вони негайно тікатимуть.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти