StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

День всіх святих 2022: дата, традиції дня, привітання

31 жовтня 2022, 16:48
Картинки зі святом всіх святих, привітання в прозі, традиції і заборони дня - в матеріалі Главреда.
День Всіх Святих 2022
День всіх святих 2022 / ua.depositphotos.com

Католицька церква відзначає День всіх святих 1 листопада. У цей день християни західного обряду відвідують урочисті богослужіння і проводять день в молитві.

Про те, які релігійні свята відзначатимуть українці в останньому місяці осені, читайте в матеріалі: Православний календар на листопад 2022: важливі дати та церковні свята.

У День всіх святих стародавні кельти відзначали настання Нового року. В останній день жовтня вони проводили обряд Самайн, який був покликаний відлякувати злих духів і нечисту силу. Вважалося, що в ніч на 1 листопада відкривається портал між світом живих і мертвих і людям відкривалася можливість побувати в потойбічному світі. Кельти також шанували мертвих, тому католицька церква встановила День всіх святих саме в цей день, щоб зменшити вплив язичницьких тенденцій і встановити християнство. Однак давні традиції міцно вкоренилися в пам'яті народу. 31 жовтня відзначається свято Хеллоуїн, день бурхливих веселощів, коли народ, одягаючись в костюми нечисті, намагається відлякати темні сили.

відео дня

День всіх святих 2022 - традиції свята

У цей день католицька церква вшановує пам'ять всіх святих як канонізованих, так і залишилися невідомими за життя. У цей день католики обов'язково відвідують месу. 2 листопада у християн День особливого поминання померлих.

У країнах Європи в ці дні прийнято відвідувати могили померлих родичів з підношеннями. Там запалюють свічки і лампадки.

Особливе значення Дню всіх святих має в країнах Латинської Америки. День мертвих там має статус державного свята, який проходить з масовими гуляннями і карнавалом. Серед традицій свята створення вівтарів і шанування померлих з використанням спеціальних черепів сalaveras. На могили померлих родичів в кінці дня приносять їх улюблені напої та частування.

Що не можна робити в День всіх святих

Щоб не накликати на себе біди і нещастя, християни в День всіх святих дотримуються строгих табу. У цей день не можна:

  • лаятися і бажати іншим зла;
  • оскверняти пам'ять про покійних;
  • залишати двері і вікна відкритими;
  • одягати новий одяг і носити чужу;
  • зловживати алкоголем і веселитися без міри.

День всіх святих у православ'ї

Православні християни відзначають Собор всіх святих в першу неділю після свята Трійці. У 2023 році це 11 червня.

День всіх святих 2022: привітання

Вітаю з Днем всіх святих і хочу побажати, щоб твій ангел тебе оберігав від усіх негараздів, щоб святі лики і яскраве полум'я свічок осяяли твоє життя благодаттю, щоб твоє щастя було не по зубах темним силам, щоб твоє серце згадало самовіддані вчинки всіх святих і направило тебе на шлях благодіянь і добра.

***

З Днем всіх святих, коли оживають всі страшні історії, щоб потім піти з першими променями світанку в забуття. Нехай вас не лякають монстри, адже сьогодні день, коли кожен з нас може стати подібний до них і сам налякати всіх своїх чудовиськ. Щасливого вам Дня всіх святих!

1 листопада День Всіх Святих картинки
1 листопада День Всіх Святих картинки

***

Якщо ви істинно віруючий християнин, тоді нехай ангели спустяться з небес і охороняють ваш будинок, де оселилася віра і добро, а спокуса і гріх не знаходять верх над вашою волею, адже віра ваша настільки сильна, наскільки це тільки можливо. Бажаємо вам сьогоднішнє свято відзначити весело і щасливо.

1 листопада День Всіх Святих листівки
1 листопада День Всіх Святих листівки
1 листопада День Всіх Святих картинки
Картинки зі святом всіх святих

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти