StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Яблука в молодості, яйця в зрілості: що треба їсти, щоб дожити до довголіття

26 січня 2024, 18:07оновлено 27 січня, 10:54
У кожному віці є свої особливі потреби організму.
Яблука в молодості, яйця в зрілості: що треба їсти, щоб дожити до довголіття
Що люблять довгожителі/ Колаж Главред, фото flickr (Jack Kennard), freepik

Останній тиждень січня, як правило, стає моментом, коли більшість відмовляється від своїх новорічних поїдань. І якщо вам загрожує відмова від дієти, спробуйте зробити це. Щоб бути максимально здоровими, нам усім слід зосередитися на правильному харчуванні, що відповідає нашому віку, розповідає The Sun дипломована дієтологиня Анна Мапсон із Goodness Me Nutrition.

Обираючи багаті на кальцій страви у двадцятирічному віці, ви можете захистити свої кістки, тоді як білок стає більш важливим у більш зрілому віці.

Можливо, вам буде цікаво: Як позбутися жахливого хропіння: з цим методом будете спати, як немовля.

відео дня

Анна пояснює: "Незалежно від віку, вам потрібні хороші джерела клітковини, білка і багато фруктів та овочів. Але те, що знаходиться у вашій тарілці, повинно змінюватися і адаптуватися в міру старіння, щоб зберегти ваше здоров'я в середині життя і після нього".

Тут Анна розповідає про те, які продукти найкраще їсти в кожне десятиліття вашого життя.

20 років

Сир: Ви все ще нарощуєте щільність кісток, тому такі багаті кальцієм продукти, як сир і молоко, дуже важливі. Ви повинні прагнути до двох порцій на день. Вегани можуть поповнити запаси кальцію за допомогою зелених листових овочів, а також горіхів і насіння.

Горіхи: Вони містять антиоксиданти, що запобігають хронічному запаленню, яке може призвести до захворювань. Крім того, вони живлять корисні кишкові бактерії, які виробляють бутират - жирну кислоту, корисну для здоров'я кишечника.

Уникайте перекусів: Багато хто з нас у 20 років раптово отримує велику свободу, переїжджаючи з дому, починаючи працювати і маючи власні гроші. Час прийому їжі може бути непостійним, і тому люди в цьому віці часто вдаються до перекусів і нездорової їжі. Обмежте походи в McDonald's і постарайтеся виробити здоровий режим харчування - тричі на день.

30 років

Нут: Зосередьтеся на клітковині. Намагайтеся їсти якомога більше рослинної їжі. Ви можете збільшити споживання бобових, таких як сочевиця, чорна квасоля і нут, які містять багато клітковини, мало калорій і містять білок. Боби едамаме також містять багато білка.

Лосось: Жирна риба, така як лосось і скумбрія, може допомогти запобігти ризику артриту і серцевих захворювань, а також знизити високий кров'яний тиск завдяки високому вмісту жирних кислот омега-3. Також було доведено, що вона покращує настрій і зменшує запалення в мозку, знижуючи ризик депресії.

Відмовавід бекону: Обмежте продукти з високим вмістом солі, такі як бекон і шинка. Високий кров'яний тиск - це хронічне захворювання, і хоча ви можете не помітити його наслідків до 50 років, шкода часто починається вже в тридцятирічному віці.

40 років

Зелень: зелень, така як шпинат і капуста, з високим вмістом заліза і магнію, допоможе підвищити рівень енергії для зайнятих людей середнього віку. Для жінок деякі продукти, такі як тофу і нут, можуть допомогти збалансувати гормони напередодні менопаузи. Тофу також є хорошим джерелом білка і може зміцнити здоров'я серця.

Стейк: Більш ніж у кожної четвертої жінки в сорокарічному віці спостерігається нестача заліза, а 15 відсотків чоловіків не отримують рекомендовану добову норму. Нежирне червоне м'ясо, наприклад, стейк, підвищить рівень заліза, так само як і шпинат.

Відмова від бургерів: Багато людей у цьому віці споживають більше насичених жирів, ніж їм необхідно. Скоротіть їхню кількість, щоб знизити ризик розвитку хронічних захворювань серця з віком. Слід уникати бургерів, чіпсів, печених і оброблених продуктів.

50 років

Йогурт: З віком щільність кісткової тканини знову стає важливою, якщо ви хочете знизити ризик остеопорозу і падінь. Спробуйте ісландський йогурт, який вирізняється низьким вмістом жиру і високим вмістом білка і кальцію.

Малина: Малина не тільки містить ферментовану клітковину, яка корисна для кишківника, а й містить багато антиоксидантів, які захищають серце і знижують ризик розвитку раку.

Відмова від масла: У вершковому маслі багато насичених жирів, які підвищують ризик підвищення рівня холестерину і, як наслідок, проблем із серцем. Зовсім відмовлятися від нього не варто, але постарайтеся не намазувати його на булочки завтовшки в дюйм.

60 років

Яйця: Зараз саме час задуматися про пам'ять і здоров'я мозку. Яйця містять холін, який корисний для мозку, оскільки допомагає виробляти важливі нейротрансмітери. Крім того, щотижня з'їдайте дві порції жирної риби, наприклад сардин або скумбрії.

Темний шоколад: Він містить антиоксиданти і магній, який сприяє здоровому сну і допомагає знизити кров'яний тиск. Флавоноїди, що містяться в темному шоколаді, також можуть сприятливо впливати на кров'яний тиск.

Відмовавід алкоголю: Швидше за все, ви будете менше рухатися, ніж раніше, тому вам буде не так легко спалювати калорії, отримані від спиртного. Відмова від алкоголю також допоможе поліпшити пам'ять і когнітивні функції та знизити навантаження на печінку.

70 років

Каша: З віком ми часто стаємо менш активними, що може призвести до закрепів. Розчинна клітковина, що міститься у вівсяній каші, а також коренеплоди, такі як морква і кабачок, допоможуть вам підтримувати регулярний режим. Вони також захищають від раку кишечника.

Авокадо: корисні для шкіри, оскільки містять велику кількість вітаміну Е і моно-ненасичених жирів, які також сприяють здоров'ю серця. Крім того, вони є хорошим джерелом калію, який необхідний для підтримки нормального кров'яного тиску.

Відмова від кави: З віком багато людей відчувають проблеми зі сном, тому скорочення споживання чаю і кави може допомогти уникнути занадто частого порушення сну. Дія кави може тривати до шести годин, тому навіть післяобідній чай або кава може перешкодити вам заснути або призвести до раннього пробудження.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти