StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як приготувати низькокалорійні млинці: порада дієтолога

11 березня 2021, 02:07
Не варто намагатися зробити млинці максимально корисними для здоров'я, оскільки від цього вони втратять звичний смак.

млинець
Млинці можуть бути і смачними, і низькокалорійними одночасно/ Фото pixabay.com

Масляна в 2021 році відзначається з 8 по 14 березня. І жоден Масляний тиждень не обходиться без млинців. Для тих, хто стежить за фігурою, лікар-дієтолог Катерина Александрова розкрила секрети, як приготувати низькокалорійні млинці.

Передусім експерт порадила не намагатися зробити млинці максимально корисними для здоров'я, оскільки від цього вони втратять звичний смак. Однак знизити калорійність страви все ж таки можливо, передає Радіо 1.

Як приготувати низькокалорійні млинці

Основна калорійність в млинцях - це олія. Але якщо пекти млинці на майже сухій сковороді, то калорійність страви знизиться. Ще один спосіб поласувати млинцями і не додати собі зайвих сантиметрів на талії – це додати в них менше цукру.

"Замість цукру, який йде в традиційних рецептах млинців, можна використовувати цукрозамінники. Але зовсім без цукру млинці на дріжджах будуть підходити погано. Тому можна додати трохи цукру для закваски, а решту замінити, наприклад, на еритрит", — поділилася Александрова.

Еритрит

Натуральний підсолоджувач. У природі він міститься в різних овочах і фруктах, тому нерідко його називають "динним цукром". Продається в порошкоподібній формі та у вигляді сиропів. Часто використовується в солодощах, призначених для діабетиків або для людей, які стежать за харчуванням.

Ще один важливий інгредієнт в рецепті млинців, який робить їх калорійними, — це борошно.

"Найпростіше - брати не звичайне борошно вищого сорту, а хоча б цільнозернове, це вже буде чудово. А в ідеалі - замінити на бобове борошно, змішавши його, наприклад, з протеїном", - порадила дієтолог.

Калорійності млинцям додають і різні начинки. Людям, які бажають знизити калорійність страви, експерт рекомендує не налягати на добавки, а в ідеалі — зовсім від них відмовитися.

В цілому, тим людям, які дотримуються дієти і стежать за фігурою, можна поласувати млинцями хоча б двічі за Масляну. Невеликі порушення режиму не призведуть до довгострокових наслідків, запевняє експерт.

читайте такожКоли буде Прощена неділя в 2021 році та як правильно просити прощення

Нагадаємо:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти