StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

У МОЗ розповіли, від чого найчастіше помирають українці

15 лютого 2021, 19:32
Найбільш поширеними формами неврологічних розладів є хвороба Альцгеймера, хвороба Паркінсона та інші деменції.
Смерть, вчені
У МОЗ назвали найбільш часті причини смерті українців / iStock

До п'ятірки основних причин смерті наших громадян увійшли також і неврологічні захворювання - про це йдеться у висновках, отриманих експертами міжнародного дослідження Глобального тягаря хвороб, повідомляє в понеділок, 15 лютого, Центр громадського здоров'я (ЦОЗ) МОЗ в Facebook.

Тільки в 2019 році неврологічні захворювання забрали життя 21 644 громадян України (3,1% від загальної кількості летальних випадків). При цьому в усьому світі в 2019 році неврологічні розлади викликали 2,22 мільйона смертей. У європейських країнах вони посіли третє місце після серцево-судинних та онкологічних захворювань і викликали 19,5% від загальної кількості летальних випадків у 2017 році.

У МОЗ розповіли, від чого найчастіше помирають українці

В Україні вищезгаданий показник смертності підвищився за останні 29 років на 34% – в 1990 було зафіксовано 14 214 летальних випадків, що склало 2,2% від загальної кількості.

Найбільш поширеними формами неврологічних розладів, які спричиняють значну кількість смертей, є хвороба Альцгеймера, хвороба Паркінсона та інші деменції.

У МОЗ підкреслюють, що зменшити тягар цих хвороб можна в тому випадку, якщо уникати факторів ризику, до яких відносяться:

  • високий індекс маси тіла
  • куріння;
  • високий рівень глюкози
  • вживання алкоголю.

Вакцинація від коронавірусу в Україні - про що раніше писав Главред:

  • Міністр охорони здоров'я писав, що в середині лютого Україна повинна отримати 117 тис. доз вакцини компанії Pfizer. Крім того, з початку поточного місяця очікуються постачання препарату AstraZeneca - загальне число від 2,2 млн до 3,8 млн доз протягом п'яти місяців.
  • Що стосується китайської компанії Sinovac, то Україна чекає офіційного підтвердження компанії про ефективність вакцини.
  • Глава МОЗ також уточнив, що на першому етапі українців будуть вакцинувати мобільні бригади – всього 572.
  • 1 лютого головний санітарний лікар України Віктор Ляшко пояснив, як українці зможуть записатися на щеплення від коронавірусу.
  • Також стало відомо, хто отримає перше щеплення проти COVID-19.
  • Провідний інфекціоніст України, професор Ольга Голубовська заявила, що українцям, у яких вже сформувався імунітет до коронавірусу, не потрібно вакцинуватися від COVID-19 - це може нести ризики для здоров'я.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти