StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Вчені зробили найбільший прорив у боротьбі з хворобою Альцгеймера

1 червня 2021, 14:08оновлено 12 січня 2022, 15:25
Ранні випробування препарату показали, що він уповільнює зниження розумового розвитку.
Деменція Альцгеймера
У США він може отримати зелене світло протягом декількох днів / Pixabay

Перший у світі препарат, який довів свою ефективність проти хвороби Альцгеймера, може бути схвалений вже наступного тижня.

Якщо регуляторні органи Великобританії і США вважатимуть його ефективним, це буде сигналом до одного з найбільших досягнень з моменту відкриття цієї важкої хвороби в 1906 році.

Ранні випробування препарату показали, що він уповільнює зниження розумового розвитку у пацієнтів, які отримували дози на ранній стадії на 22 відсотки через 18 місяців. Він може отримати схвалення тут до осені, а потім може бути запропонований в Національній службі охорони здоров'я вже до 2022 року. У США він може отримати зелене світло протягом декількох днів, пише Express.co.uk.

Незважаючи на мільярди фунтів інвестицій протягом десятиліть, до цих пір не було показано, що ліки, що змінюють хворобу, зупиняють або змінюють хворобу Альцгеймера.
читайте такожНазваний теплий напій, який захищає від раку і Альцгеймера

Але доктор Сьюзан Колхас, директор з досліджень Alzheimer's Research UK, сказала: "Зараз є величезні надії на Дослідження деменції. Це може стати дійсно важливим кроком у зміні всієї галузі досліджень".

Препарат, розроблений американською фірмою Biogen, націлений на токсичний білок, який накопичується в мозку пацієнтів з хворобою Альцгеймера, званий амілоїдом. Препарат вводили внутрішньовенно крапельно, поетапно протягом чотирьох місяців.

В даний час до регулюючого органу Великобританії звертаються із закликом прискорити розгляд адуканумабу, як це було у випадку з вакцинами проти Covid-19.

Закликаючи до додаткових досліджень і фінансування для вирішення цієї проблеми, доктор Колхас попередив: "стався ряд серйозних розчарувань".

Близько мільйона британців страждають недоумством, і більшість з цих випадків викликано хворобою Альцгеймера. Зірка EastEnders Барбара Віндзор-одна з багатьох знаменитостей, у яких було діагностовано жахливий стан, - померла в грудні минулого року у віці 83 років в результаті шестирічної боротьби з цим захворюванням.

Ліки, доступні в даний час хворим, можуть тільки тимчасово полегшити симптоми у деяких пацієнтів, і останній з них був розроблений ще 17 років тому.

Існуючим ліків, вдається тільки посилити зв'язок між залишилися здоровими нервовими клітинами мозку.

Доктор Колхас додав: "вони можуть допомогти стабілізувати втрату пам'яті. Але, на жаль, вони не працюють для всіх, і з часом їх ефекти стираються. Вони дійсно допомагають день у день, і це може бути дуже корисно для людей, які контролюють свої симптоми. Але ці препарати не сповільнюють втрату пам'яті з часом, яку ми спостерігаємо при деменції".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти