StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Вчені розповіли, яка найпростіша звичка зробить вас щасливішими

1 липня 2021, 23:20
Інші дослідження пов'язують високу впевненість з хорошою поставою.
Щастя
Нове дослідження було проведено в університеті Німеччини / Pikabu

Ваші батьки або вчителі коли-небудь говорили вам "сісти прямо" або"перестати сутулитися"? Здається, вони могли бути праві.

Вчені довели, що хороша постава покращує настрій, підвищує концентрацію уваги і може знизити кров'яний тиск.

Результати отримані в ході дослідження 82 учнів у віці 20 років, яким було запропоновано пройти серію тестів, сидячи в різних положеннях. Їм не сказали, що дослідники спостерігали за їх позою, але замість цього подумали, що вони оцінювали їх концентрацію, пише The Daily Mail.

Дослідникам вдалося змусити учнів сидіти прямо або сутулитися, змінюючи висоту їх столу і стільця.

читайте такожНазвані дивовижні 7 знахідок, які приносять удачу і щастя

Ті, хто сиділи прямо, оцінили свій загальний настрій в середньому на 3,77 бала з п'яти в порівнянні з 3,43 бала у сутулих. І учасники з гарною поставою пройшли більше випробувань, ніж ті, хто сутулився.

Це випливає з попереднього дослідження, яке показало, що люди, які сидять прямо, коли отримують позитивні відгуки, відчувають більше гордості, ніж ті, хто отримує новини. Інші дослідження пов'язують високу впевненість з хорошою поставою.

Нове дослідження було проведено в університеті Фрідріха-Олександра в Німеччині та опубліковано в журналі Acta Psychologica.

Одна з його авторів, Сара Авад, сказала: "сидіння прямо пов'язане з більш низьким кров'яним тиском, більш повільним пульсом і більш низькою температурою. Похмурі пози можуть сигналізувати комусь, що вони знаходяться в потенційно небезпечній ситуації і їм необхідно прийняти захисну позу, і, отже, вони відчувають негативний настрій. З іншого боку, сидіння прямо говорить людині, що він знаходиться в безпечній ситуації".

Вона додала, що ідея "зворотного зв'язку з тілом" сходить до 19 століття, "коли було висловлено припущення, що наші почуття кореняться в наших фізичних діях - ми посміхаємося не тому, що ми щасливі, але ми щасливі, тому що посміхаємося".

У минулому році Елізабет Бродбент з Оклендського університету в Новій Зеландії прийшла до аналогічних висновків. Вона сказала: "коли люди ходять з опущеною головою, дивляться вниз і тримають руки нерухомими, це може негативно вплинути на те, як ви себе почуваєте. Навпаки, ходьба з рівнем голови, погляд прямо перед собою і розмахування руками мають більш позитивний ефект для настрою".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти