StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Вчені знайшли нову шкоду для організму від цукру

10 квітня 2021, 02:38
Японські дослідники закінчили власну довгу дослідницьку програму, з вивчення того, як впливає цукор на людський організм.
Цукор
Вчені знайшли нову шкоду для організму від цукру / УНІАН

Людські м'язи найкраще регенерують при низькому вмісті цукру в крові. Про це йдеться в результатах дослідження вчених з Токійського університету, повідомляє портал MedicalXpress.

Як стверджують вчені, їх проект спростовує точку зору, згідно з якою велика кількість глюкози допомагають життєдіяльності клітин ссавців. В такому випадку вигоду отримують лише клітини-сателіти скелетних м'язів - особливий тип стовбурових клітин, що беруть участь у відновленні тканин.

Такі клітини скелетних м'язів покривають клітини м'язових волокон. Крім того, коли волокна пошкоджуються, сателітні клітини активуються, розмножуються і, нарешті, зливаються з м'язовими клітинами (відновлюючи їх). Вчені виявили, що, хоча глюкоза необхідна для розвитку клітин, високий рівень вуглеводів негативно вплинув на ріст клітин-сателітів.

Дослідники зменшили концентрацію вуглеводів і отримали чисту лінію сателітних клітин, придушивши розвиток інших типів клітин. На думку дослідників, це вказує на те, що сателіти отримують для себе енергію з іншого джерела. Але визначити його допоможуть майбутні дослідження.

читайте такожДієтолог назвала прості способи, як побороти тягу до солодкого

Чому солодке шкідливо:

  • Відомий лікар-дієтолог Перрос-Гірек Паскаль Гурдон розповіла, скільки солодкого людям можна їсти на добу (і уникати при цьому зайвої ваги).
  • За словами медика, щоб не переїсти солодощів, рекомендується не замінювати ними цілий прийом їжі, а також не їсти десерти між прийомами їжі.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти