StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Швидке схуднення: побічні ефекти

19 червня 2020, 12:55оновлено 23 червня 2020, 18:24
Більшість обіцяють замінити дієту або фізичні вправи.
Вчені, схуднення
Більшість обіцяють замінити дієту або фізичні вправи / stilnos.com

Блискавична втрата ваги може бути швидкою і легкою - якщо вірити рекламним заявам. Химерні дієти і добавки для схуднення обіцяють струнке тіло в найкоротші терміни.

Але чи дійсно будь-який з цих продуктів призводить до швидкої втрати ваги? Чи є вони безпечними і які ризики такої швидкої втрати ваги? Главред розглянув деякі дієти і виявив ризики, пов'язані з ними.

Швидка втрата ваги: що це?

Так багато маркетологів обіцяють "швидку втрату ваги", що їх складно розібрати. Найбільш швидкі втрати ваги діляться на наступні категорії:

відео дня

Голодні дієти

Американська співачка Бейонсе популяризувала так звану дієту "майстер очищення". Це така експрес-дієта, за допомогою якої за тиждень-півтора можна скинути 5-10 кг або навіть більше. Вона полягає в тому, що протягом 10 днів потрібно пити спеціальний напій, приготований з води, лимонного соку, кленового сиропу і кайенского перцю.

Таблетки для схуднення і добавки

Десятки дієтичних добавок обіцяють прискорити втрату ваги. Як правило, вони стверджують, що або блокують засвоєння поживних речовин, збільшують обмін речовин або спалюють жир.

читайте такожСхуднення за тиждень: топ-3 експрес-дієти

Дуже низькокалорійні дієти (VLCD)

Одним з перевірених методів швидкого схуднення є дуже низькокалорійна дієта з медичним наглядом (VLCD). Велика частина того, що відомо про швидку втрату ваги, отримана з досліджень людей, що сиділи на цих дієтах.

Креми, пристрої і магічні заклинання вуду

Здається, немає кінця сумнівним ідеям, що просуваються в ім'я швидкої втрати ваги. Більшість обіцяють замінити дієту або фізичні вправи.

Чи працює швидка втрата ваги?

Крім дуже низькокалорійної дієти та операції зі зниження ваги, жоден інший продукт, пігулка або добавка не довели свою ефективність для швидкої втрати ваги. Існують рецептурні препарати для схуднення, хоча жоден не призначений для швидкого схуднення, і може викликати побічні ефекти.

В будь-якій програмі швидкого схуднення те, що дійсно спалює жир - це значне скорочення калорій у поєднанні з фізичними вправами.

Які ризики швидкої втрати ваги?

Швидке схуднення ваги створює фізичні проблеми для тіла і організму в цілому. Так, схуднути швидко, значить зіткнутися з:

- Появою жовчних каменів. Вони зустрічаються у 12-25% людей, втрачають велику кількість ваги протягом декількох місяців;

- Зневодненням, якого можна уникнути, якщо пити багато рідини;

- Електролітним дисбалансом, який рідко може бути небезпечним для життя;

Швидке схуднення ваги створює фізичні проблеми для тіла і організму.
Швидке схуднення ваги створює фізичні проблеми для тіла і організму.

Інші побічні ефекти швидкої втрати ваги включають в себе:

  • Головні болі
  • Дратівливість
  • Втома
  • Запаморочення
  • Запор
  • Менструальні порушення
  • Втрата волосся
  • Втрата м'язової маси

Небезпеки швидкого схуднення зростають з часом, проведеним на дієті. Дотримання небілкової дієти особливо ризиковано.

Швидка втрата ваги - хороша ідея?

Швидке схуднення і дієти можуть мати не тільки негативні наслідки, але й ожиріння. З цієї причини дуже низькокалорійні дієти вважаються розумним варіантом втрати ваги для людей з ожирінням (мають індекс маси тіла більше 30), які потребують швидкої втрати ваги для конкретної мети, такої як операція по зниженню ваги.

Дуже низькокалорійні дієти - це дієти під наглядом лікаря, що тривають кілька тижнів. Харчування сбалансированое, але найдорожче - люди можуть витратити тисячі доларів з плином часу. Ці дієти безпечно викликає втрату від 15% до 25% ваги тіла за 12 тижнів. Це для тих, хто закінчує програму: від 25% до половини людей не закінчують програму. Вага повертається, коли дієта припиняється і відбувається це швидко; деякі експерти вважають, що найкраще застосовувати більш стійкий підхід до зниження ваги, який можна порівняти зі звичайними дієтами.

читайте такожОвочі для схуднення - відома ведуча назвала овоч-жіросжігателя
Більшість людей, що прагнуть до швидкої втрати ваги, зазвичай роблять це самостійно. Часто це досягнення короткострокової мети, наприклад, одягнутися в сукні або добре виглядати на пляжі.

Морити себе голодом, звичайно, не дуже хороша ідея. Але якщо ви в іншому здорові, короткочасний період обмеження калорій навряд чи нашкодить вам. Ви повинні повідомити свого лікаря, що ви робите, і обов'язково включати білок в свій раціон (від 70 до 100 грам в день). Приймайте полівітаміни і їжте продукти, багаті калієм (помідори, апельсини і банани).

Крім того, пам'ятайте, що краш-дієти рідко допомагають вам досягти стабільного, здорового ваги. Більшість людей знову набирають вагу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти