StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Час терміново перевірити серце: сім ранніх "маячків"

6 травня 2021, 13:31
Симптоми можуть виникати по всьому тілу, тому що серце - це центр вашого здоров'я
Серце_аритмія
Серце не завжди проявляється болем / Pixabay

Незважаючи на те, що все ваше тіло залежить від вашого серця, ви можете не знати, що у нього проблеми. Ранні ознаки нездорового серця часто розпливчасті (втома), пов'язані з чимось іншим (печія) або, мабуть, взагалі не пов'язані з вашим серцем (проблеми з яснами).

"Серце, як і всі органи, потребує кисню в крові, щоб надходити до нього через канал артерій. Коли є закупорена артерія або серцю потрібно збільшити вироблення, коли воно не може, результатом є поганий кровотік і кисень для решти тіла", - сказав LIVESTRONG.com Саджіт Бхусрі, доктор медицини, кардіолог і засновник відділення кардіології Верхнього Іст-Сайда в Нью-Йорку.

читайте такожКардіолог перерахувала 5 продуктів, які вбивають наше серце

Отже, симптоми можуть виникати по всьому тілу, тому що серце - це центр вашого здоров'я. "Серце-це двигун тіла. Якщо воно сповільниться, відбудеться коротке замикання або засмітиться, двигун вийде з ладу", - говорить доктор бхусрі.

Не чекайте, поки трапиться хвороба серця або Серцевий Напад. Важливо звертати увагу на ознаки того, що ваш найважливіший двигун може потребувати Налаштування. Ось сім симптомів нездорового серця, на які слід звернути увагу.

1. Ви втомилися

Легко припустити, що низький рівень енергії є наслідком напруженого способу життя, і відмахнутися від нього, але проблема може виходити з вашого серця.

"Коли серцевий м'яз або клапани починають відмовляти, це може бути повільним відмовою, а симптоми можуть бути такими незначними, як втома", - говорить доктор Бхусрі.

Якщо ви висипаєтеся, але все ще відчуваєте втому, це червоний прапор.

2. Піднімаючись по сходах, потрібно віддихатися

Піднявшись по сходах, Вам буває складно дихати.

Якщо ви виявите, що більше не можете переносити вправи так, як колись робили або не можете виконувати повсякденні дії (наприклад, підйом по сходах), це ознака того, що ваше серце може бути не в ідеальній формі, тому що воно не може ефективно перекачувати кров.

Серед інших проблем з серцем, два симптоми хвороби мітрального клапана і кардіоміопатії - це непереносимість фізичних вправ і задишка. Не думайте, що вам просто потрібен HIIT, щоб це виправити-перевірте це.

3. Ви відчуваєте занепокоєння

За останній рік було багато приводів для занепокоєння. Але занепокоєння часто може бути ознакою проблеми з серцем.

"Коли відбувається коротке замикання електрики (серця), це може проявлятися у вигляді занепокоєння або серцебиття", - говорить доктор Бхусрі. (Прискорене серцебиття-це коли ваше серце пропускає удар. Одне це може підживлювати тривогу.)

Згідно з дослідженням в Current Psychiatry Reports, опублікованому в листопаді 2017 року, стрес, тривога і панічні атаки можуть викликати прискорене серцебиття, а тривожні розлади також пов'язані з серцево-судинними проблемами.

Підсумок: навіть якщо ви думаєте, що це звичайне занепокоєння, вам все одно слід перевірити своє серце, тому що ваше психічне здоров'я може вплинути на ваше серце.

4. У вас часто паморочиться голова

За даними клініки Майо, поганий кровообіг ускладнює надходження достатньої кількості крові в мозок і внутрішнє вухо (що підтримує відчуття рівноваги).

Якщо ваше серце не може перекачувати кров у потрібне місце, ви можете відчути запаморочення.

5. У вас біль або печіння в області грудей

Це може бути печія, а може і ні.

"Коли водопровід (серця) забитий, це може повільно проявлятися у вигляді невизначених болів в грудях, руці, шиї і спині", - говорить доктор Бхусрі. Зверніть на це увагу.

6. Ваші ясна кровоточать, коли ви чистите зуби

Помітили, що проста чистка зубів щіткою і зубною ниткою викликає кровоточивість ясен? Червона піна зубної пасти не є нормальним явищем і може вказувати на гінгівіт (запалення ясен) або захворювання ясен.

Однак для вашого серця періодонтит (захворювання ясен) пов'язаний з більш високим систолічним артеріальним тиском і поганим контролем артеріального тиску.

Поговоріть зі своїм стоматологом про способи поліпшення здоров'я порожнини рота, але також повідомте про це свого лікаря.

7. Ваш пульс в стані спокою вище норми

Щоб виміряти пульс в стані спокою, помістіть вказівний і середній пальці на зап'ясті нижче великого пальця або на одну сторону шиї, щоб визначити пульс. Підрах*йте кількість ударів протягом 30 секунд і помножте це число на два, щоб отримати число ударів в хвилину.

Якщо у вас швидкість від 60 до 100 ударів в хвилину (а в ідеалі нижче 90 ударів в хвилину), це показник того, що ваша Серцевий м'яз працює нормально. Все, що вище цього (або набагато вище звичайного для вас), заслуговує згадки при наступному огляді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти