StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Названо найздоровіші масла для смаження: як їх використовувати

3 березня 2021, 14:58
Найкорисніші кулінарні масла зазвичай містять більше ненасичених жирів, ніж насичених.
Соняшникова олія
Найкорисніші кулінарні масла зазвичай містять більше ненасичених жирів, ніж насичених. / TutKnow

Хоча масло містяться в різних продуктах, таких як горіхи, риба, авокадо і оливки, кулінарні масла є однією з найбільш поширених форм споживання масла. Деякі рослинні масла корисніше інших.

Insider поговорив з дієтологами про вісім корисних для здоров'я оліях, які ви повинні включити в свій раціон, і яких рослинних оліях слід уникати.

Розуміння корисних кулінарних масел

Найкорисніші кулінарні масла зазвичай містять більше ненасичених жирів, ніж насичених.

читайте такожОливкова олія: 11 науково доведених переваг для здоров'я

Ненасичені жири, такі як мононенасичені і поліненасичені жирні кислоти, що містяться в рослинних оліях, особливо корисні для здоров'я серця.

Тим часом насичені жири, що містяться у вершковому маслі, салі та жирних молочних продуктах, можуть збільшити ризик серцевих захворювань. Крім вмісту жиру в рослинному маслі, важливо розуміти температуру горіння кожного масла.

"Коли масло нагрівається до точки димлення, воно горить, руйнуючи корисні поживні речовини і вивільняючи вільні радикали, що збільшує ризик хронічних захворювань", - говорить дієтолог Ніколь.

Маслинове масло

За словами Ніколь, оливкова олія містить мононенасичені жирні кислоти, які зменшують запалення, знижують рівень" поганого " холестерину ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ) і запобігають хронічним захворюванням.

"На ринку є багато різних видів оливкової олії. Переконайтеся, що Ви отримали 100% оливкову олію холодного віджиму, щоб отримати максимальну користь", - говорить дієтолог Ніколь. Це пов'язано з тим, що оливкова олія першого віджиму віджимається з стиглих оливок і проводиться без використання високих температур і хімікатів. Він також має більш низьку температуру диму, так як він не такий вишуканий.

Для чого його використовувати: температура димлення оливкової олії становить 245 градусів, що означає, що воно не підходить для приготування на грилі або смаження. Використовуйте його при більш низьких температурах, щоб запобігти підгоряння продуктів, наприклад, додавайте його в заправки для салатів, соуси і поверх теплих страв.

2. Масло каноли

Масло каноли отримують з насіння рослини канола, яке належить до того ж сімейства, що і брокколі і цвітна капуста.

"Це хороше джерело корисних жирів. Всього одна столова ложка масла каноли містить 8 грамів мононенасичених жирів", - говорить Мері Голлан, доктор медичних наук, дієтолог Preg Appetit.

Воно також багате омега - 3 жирними кислотами, які борються із запаленням, зменшують жир в печінці і знижують ризик інсульту.

Для чого його використовувати: масло каноли має нейтральний смак і високу температуру диму - 223 градуси. Це одне з кращих масел для смаження у фритюрі овочів і м'яса.

3. Масло авокадо

Авокадо-одне з найбагатших джерел олеїнової кислоти, мононенасиченої жирної кислоти, яка знижує кров'яний тиск, покращує роботу мозку і знижує ризик раку.

Тому не дивно, що масло авокадо, виготовлене з м'якоті авокадо холодного віджиму, також володіє цими перевагами для оптимізації здоров'я.

"Вживання масла авокадо разом з овочами збільшує засвоєння розчинних вітамінів, таких як вітаміни A, D, E і K, для засвоєння яких необхідний жир", - говорить Ніколь.

Для чого його використовувати: масло авокадо має високу температуру диму - 270 градусів, що робить його ідеальним для приготування при високій температурі. Використовуйте його, щоб коптити м'ясо на грилі або тушкувати улюблені цільнозернові продукти.

4. Кунжутне масло

"Кунжутне масло багате мононенасиченими і поліненасиченими жирними кислотами. Ці масла мають антиоксидантні та протизапальні властивості, які можуть допомогти знизити ризик деяких захворювань", - говорить Саманта Кассетті, лікар-дієтолог, дієтолог з власною приватною практикою в Нью-Йорк.

Для чого його використовувати: кунжутне масло має температуру димлення 210 градусів, що добре для смаження. Підсмажене кунжутне масло найкраще підходить для страв, де його горіхові нотки підсилюють смак, наприклад, в салаті або маринаді курки або лосося.

5. Соєва олія

Соєва олія отримують з насіння соєвих бобів.

"Соєва олія багата вітаміном К, який сприяє зміцненню здоров'я кісток. Воно також наповнене поліненасиченими жирами і омега - 3 жирними кислотами, які пов'язані зі зниженням рівня холестерину", - говорить Ніколь.

Для чого його використовувати: це відмінне масло для жарких страв, так як у нього висока температура диму - 230 градусів. Ви можете використовувати соєве масло для запікання, смаження і тушкування ваших улюблених інгредієнтів.

6. Арахісове масло

За словами Ніколь, арахісове масло багате вітаміном Е, мононенасиченими жирами, поліненасиченими жирами, антиоксидантами і жирними кислотами омега-6. Вітамін Е-це поживна речовина, необхідна для гарного зору, імунітету і кровотоку.

"Неочищене арахісове масло холодного віджиму володіє найбільшими поживними властивостями, так як арахіс обробляється механічним способом без тепла і хімікатів", - говорить Ніколь.

Для чого його використовувати: температура димлення арахісового масла становить 230 градусів, що означає, що воно може витримувати високі температури без загоряння. Це нейтральне масло з м'яким, злегка горіховим смаком, відмінно підходить для смаження і смаження з перемішуванням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти