StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Які несподівані і корисні властивості є у черешні - відповідь дієтологів

27 червня 2021, 10:54
Черешня - та ягода, яку дуже люблять наминати люди влітку - виявляється, має цілу низку властивостей, безумовно корисних для людського організму.
Черешня
Які несподівані і корисні властивості є у черешні - / УНІАН

У популярних літніх ягід, черешень, є як мінімум сім несподіваних властивостей. Про це в коментарі порталу Women's Health розповіли дієтологи Саманта Кассетті і Кері Ганс.

По-перше, ягода може сприяти запобіганню появи зморшок завдяки високому вмісту вітаміну C та інших антиоксидантів, які пригнічують запалення і окислювальний стрес в організмі.

Черешня здатна також знижувати ризик розвитку пухлин. Оскільки ці ягоди містять поліфеноли - корисні сполуки, які можуть надавати протиракову дію.

"Якщо ви ризикуєте деякими видами раку, дієта з антиоксидантами, такими як фенольні сполуки, може допомогти, оскільки ці сполуки можуть боротися з вільними радикалами, які завдають шкоди організму", — пояснила Ганс.

Однак у статті підкреслюється, що черешня сама по собі навряд чи позбавить від ризику розвитку раку, але регулярне вживання цих ягід спільно зі здоровим способом життя може знизити цю ймовірність.

Крім того, черешня допомагає знизити кров'яний тиск.

"Черешня багата захисними поліфенольними сполуками, які пов'язані з поліпшенням рівня кров'яного тиску. Ці сполуки збільшують вироблення оксиду азоту і покращують функцію клітин, якими вистелені кровоносні судини", —підсумувала Кассетті.

читайте також"За одну ягоду - 7 гривень": експерт пояснила, чому в Україні величезні ціни на черешні

Нагадаємо, раніше на ринках українського курортного міста Одеса почали з'являтися перші черешні. Ягоди продають за величезною ціною - близько 500 гривень за кілограм.

На новому ринку вартість черешні 500 гривень, а спробувати одну ягоду можна, заплативши 7 грн.

За словами продавців, на інших ринках Одеси Ціна черешні приблизно така ж.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти