StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Гаряча ванна може допомогти позбутися від неприємного і небезпечного стану

26 травня 2021, 14:14
Висока температура може полегшити депресію.
Депресія
Коли у людей з депресією піднімається температура, скажімо, від застуди або іншої хвороби, їх настрій поліпшується / Pixabay

Чи може гаряча розслаблююча ванна стати новим способом лікування депресія?

Це теорія, що лежить в основі випробування, в якому пацієнтам з депресією і тривогою будуть прописані занурення в гарячій воді з температурою від 39 ° C до 40 ° C, пише The Daily Mail.

Тепло з'явилося як потенційне лікування після того, як було виявлено, що коли у людей з депресією піднімається температура, скажімо, від застуди або іншої хвороби, їх настрій поліпшується.

читайте такожКрижані ванни після тренування: в чому користь для організму

Кожен п'ятий дорослий британець проявляє симптоми тривоги або депресії. В результаті вони можуть відчувати почуття нещастя і безнадійності, а також мати фізичні симптоми, включаючи надмірну втому, безсоння і втрату лібідо.

Зазвичай лікування включає в себе консультування або бесіду для виявлення та усунення факторів, відповідальних за це, а також антидепресанти, які, як вважається, змінюють рівні хімічних речовин мозку, що впливають на настрій, таких як серотонін.

Будь-яка міра може працювати для деяких, але не для всіх - наприклад, за оцінками, до 30 відсотків людей не реагують на лікування від наркозалежності.

Більш того, антидепресанти можуть повністю подіяти через кілька тижнів і мати побічні ефекти, включаючи втрату лібідо.

Вперше в 1995 році в журналі "біологічна психіатрія" було повідомлено, що висока температура може полегшити депресію.

З тих пір ряд невеликих досліджень підтвердили ідею про те, що тепло може допомогти, в тому числі дослідження, проведене за участю 24 пацієнтів, про які повідомлялося на щорічній нараді товариства біологічної психіатрії в Атланті в США в 2016 році.

Для цього навколо пацієнтів з важкою депресією поміщали змійовики з підігрівом, підвищуючи температуру їх тіла до 38,3 ° C. Потім нагрів відключили, і пацієнти охололи протягом однієї години.

Дослідники з Університету Вісконсіна в США виявили, що 60 відсотків пацієнтів відповіли на лікування, а 40 відсотків відповідали критеріям ремісії депресії після одного сеансу.

Є кілька теорій, чому тепло може допомогти.

По-перше, депресія нещодавно була пов'язана з високим рівнем загального запалення в організмі, тому теорія говорить, що тепло може підвищувати рівень протизапальних сполук.

Інша теорія полягає в тому, що відчуття нагрівання тіла може розслабити пацієнтів, роблячи їх менш схильними до негативних думок. У новому дослідженні, проведеному в університеті Лейкхед в Канаді, будуть задіяні 150 пацієнтів з діагнозом депресія, тривога або посттравматичний стресовий розлад.

Половині будуть поміщені ноги в гарячу воду мінімум на 30 хвилин три рази на тиждень протягом двох місяців. Інша половина випробовуваних піддасться тій же процедурі, але з водою від 30С до 32С.

Потім лікарі порівняють тяжкість виявлених симптомів.

Кармін Паріанте, професор біологічної психіатрії Королівського коледжу Лондона, з ентузіазмом сприйняла це дослідження.

"Ми знаємо, що зменшення запалення є успішною антидепресивною стратегією у пацієнтів з сильним запаленням і не реагують на антидепресанти", - говорить він. "Таким чином, було б здорово, якби ми могли знайти більш природні способи зменшення запалення за допомогою тепла без протизапальних препаратів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти