StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Дієта по групі крові: вчені зробили нове несподіване відкриття

8 грудня 2020, 19:39
Дослідники з Комітету лікарів з відповідальної медицини та Єльської школи медицини протягом 16 тижнів вивчили 244 дорослих.
Дієта
Дослідники з комітету лікарів з відповідальної медицини та Єльської школи медицини протягом 16 тижнів вивчили 244 дорослих / Womenlikes

Нове дослідження показує, що немає ніякої користі в тому, щоб засновувати свою дієту на вашій групі крові, незважаючи на популярність дієт, спеціально розроблених для 1 або 2 групи крові.

Згідно з дослідженням, опублікованим 4 грудня в Журналі Академії харчування та дієтології, група крові не впливає на пов'язані з дієтою результати для здоров'я, такі як втрата ваги, метаболізм і рівень холестерину.

Дослідники з Комітету лікарів з відповідальної медицини та Єльської школи медицини протягом 16 тижнів вивчили 244 дорослих з надмірною вагою, половині з яких була призначена веганська дієта.

читайте такожФахівець назвав дієту, яка покращує потенцію

Основні результати дослідження, які показали, що веганська дієта з високим вмістом вуглеводів може підвищити метаболізм, були опубліковані минулого місяця в Jama Network Open.

Дослідники провели окремий аналіз результатів цих випробувань, щоб побачити, чи можуть будь-які наслідки для здоров'я залежати від групи крові. Вони виявили, що вплив рослинної дієти на здоров'я був постійним, незалежно від групи крові учасників.

"Наші дослідження показують, що всі групи крові однаково користуються веганською дієтою, заснованою на споживанні фруктів та овочів, бобових та цільнозернових, зосереджуючись на втраті ваги та кардіометаболічному здоров'ї у дорослих з надмірною вагою", - сказав доктор Ніл Барнард, провідний автор дослідження та президент Комітету лікарів, у прес-релізі.

Дієта по групі крові раніше піддавалася критиці через відсутність доказів.

Ці результати спростовують найбільш популярну версію дієти по групі крові, яка пропонує людям з певними групами крові уникати знежиреної рослинної дієти і їсти більше м'яса і молочних продуктів.

Ця стратегія дієти була запропонована Пітером Д'адамо, практикуючим альтернативною медициною, в популярній книзі, опублікованій в 1996 році. У ній стверджується, що люди з різними групами крові будуть процвітати при різних способах харчування-наприклад, люди з першою групою крові повинні їсти більше жиру і білка у вигляді м'яса і риби (аналогічно дієті Аткінса або кето-дієті), в той час як людям з кров'ю типу 2 слід дотримуватися в основному рослин.

За словами Д'адамо, правильне харчування для вашої групи крові є ключем до схуднення, збільшення енергії та зниження ризиків для здоров'я. Теорія полягає в тому, що група крові пов'язана з історією Вашої родини, і ви можете поліпшити своє здоров'я, дотримуючись дієти, аналогічної тій, яку могли їли ваші предки.

Є деякі докази того, що група крові може бути пов'язана з генетичними факторами ризику певних захворювань. Дослідження показали, що люди з першою групою крові мають більш високий ризик розвитку діабету, а люди з типом 2 більш схильні до серцево-судинних захворювань.

Однак немає ніяких доказів того, що дієта по групі крові працює. Аналіз 2013 року розглянув всі доступні дослідження дієт по групі крові і не знайшов нічого, що підтверджує твердження Д'адамо.

І деякі люди можуть бачити переваги дієти по групі крові, але не з причин, про які вона заявляє. Дослідження 2014 року показало, що дієти були пов'язані з деякими поліпшеннями здоров'я, тому що вони спонукали людей їсти більше фруктів і овочів, а не через будь-якого збільшення дієти, специфічного для групи крові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти