StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Що не можна їсти на сніданок, щоб не пустити весь день псу під хвіст

10 червня 2021, 05:02
Від того, що людина з'їла на сніданок – залежить, наскільки бадьорою й енергійною вона буде протягом дня.
Що не можна їсти на сніданок, щоб не пустити весь день псу під хвіст
Що не можна їсти на сніданок, щоб не пустити весь день псу під хвіст / 1zoom.ru

Про те, що снідати важливо і потрібно, що це головний прийом їжі – батьки твердять дітям змалечку.

Від того, що людина з'їла на сніданок - залежить, наскільки бадьорою й енергійною вона буде протягом дня. Тому так важливо свідомо і з розумом підходити до вибору рецептів на сніданок.

У програмі Доктор 24 відзначається, що вранці на голодний шлунок не можна їсти жирну їжу. Подібні надкалорійні сніданки чреваті розвитком діабету, проблемами з печінкою та атеросклерозом. Відтак традиційні млинці на сніданок, що посмажені у великій кількості масла, не підходять.

Фрукти та ягоди

Ягоди і фрукти на сніданок можуть бути лише доповненням до основної страви (каші, сиру або хоча б йогурту). Якщо харчуватися тільки рослинною їжею на сніданок – організм недоотримає білок, і наїстися за один прийом сніданку у людини не вийде.

Особливо це стосується цитрусових: кислота, яку вони містять, не піде на користь голодному шлунку. Тому їсти апельсини та інших представників цієї братії найкраще в обід.

Знежирені продукти

Не тільки білок, але й жири необхідні для повноцінного харчування. Баланс жирів, білків і вуглеводів у сніданку особливо важливий. Тому з ранку краще їсти продукти з середньою або зниженою жирністю.

Бекон

Бекон під час першого прийому їжі загрожує панкреатитом, холециститом і жовчнокам'яною хворобою. Не варто так навантажувати свій жовчний міхур із самого ранку.

Бутерброд

Крім бекону варто відмовитися також від ковбаси, шинки і сирів. Дієтологи вважають бутерброди в принципі некорисною їжею, яка не повинна входити до раціону на постійній основі (а тільки у вигляді рідкісних винятків).

Сухі сніданки

Цей список варто доповнити ще й сухими сніданками: у них занадто багато швидких вуглеводів - і людині дуже швидко захочеться їсти знову.

Що можна з'їсти на сніданок: ідеальні страви

  • Каша.
  • Цільнозерновий хліб.
  • Яйце.
  • Відварна або запечена риба.
  • Нежирні молочні продукти.
  • Суп.

Раніше лікарі назвали супер тарілку, яка продовжує життя. Якщо правильно розподіляти продукти, можна прожити довге і здорове життя.

Що з'їсти на сніданок: рецепти

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти