StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Безсоння: вчені назвали простий напій, що допомагає сну

23 липня 2020, 09:29оновлено 11 жовтня 2023, 15:03
Втрата сну може бути пояснена безліччю причин.
Сон, голяка
Втрата сну може бути пояснена безліччю причин. / Woman Rambler

Втрата сну може бути пояснена безліччю причин. Наприклад, це може бути складний вузол способу життя, і психологічні чинники, які перешкоджають вашій здатності розслабитися. В ідеалі ви повинні спробувати розплутати ці причини і усунути їх, але це може виявитися неможливим.

Як повідомляє Express.co.uk, гарною новиною є те, що є швидкі та ефективні заходи, які ви можете зробити, щоб налагодити свій сон.

Експерти сходяться на думці щодо одного напою, який може допомогти в засинанні і тривалому сні. Це так зване золоте молоко, традиційний індійський напій, який складається з гарячого молока і подрібненої куркуми, яка і дає золотий післясмак.

Є деякі обнадійливі докази того, що тепле молоко саме по собі може допомогти вам краще спати по ночах. Воно містить триптофан, попередник мелатоніну - основного гормону, який регулює цикл сну і неспання вашого тіла.

Між тим, куркума багата складовим куркуміном, який, як було показано, полегшує деякі ефекти недосипання і безпечно лікує симптоми тривоги і депресії. Це важливо, тому що занепокоєння і депресія пов'язані з втратою сну.

Дослідження на тваринах демонструють ці ефекти. Зокрема, дослідження на мишах показало, що 72 години позбавлення сну призводять до втрати ваги, поведінці, подібного тривожності, і окисних пошкоджень.

Проте вживання 10-20 мг екстракту куркумину протягом п'яти днів поспіль зменшувало втрату ваги і значно покращувало тривожну поведінку.

Деякі фрукти, що містять мелатонін, також можуть допомогти вам швидше заснути і рідше прокидатися вночі.

"Наприклад, вишневий сік і цілі вишні містять багато мелатоніну, а також банани, ананаси і апельсини", - повідомляє Національний фонд сну (NSF).

Сон
Варто вести щоденник сну, щоб записати свій режим сну. / Dailymail

Якщо у вас безсоння, прийом двох ківі перед сном також збільшує тривалість сну на годину протягом місяця.

"Інші фрукти і овочі, багаті антиоксидантами (наприклад, ягоди, чорнослив, родзинки і сливи), можуть надавати аналогічний вплив, допомагаючи протидіяти окислювальному стресу, викликаному розладом сну", - зазначає NSF.

Також варто вести щоденник сну, щоб записати свій режим сну.

Як пояснює NHS, це може розкрити звички способу життя або повсякденну діяльність, які сприяють вашому безсонню.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти