StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Кава продовжить життя: скільки філіжанок потрібно пити на день

17 лютого 2020, 04:25оновлено 17 лютого 2020, 21:17
Шкідлива кави чи ні - вчені дали відповідь.
кофе
Кава продовжує життя/ Reuters

Про користь і шкоду кави написано чимало. І ось американські вчені опублікували чергове дослідження, за результатами якого кавомани отримали "індульгенцію". Виявилося, що каву пити можна і навіть потрібно, особливо якщо хочеш жити довше, але є кілька застережень.

Зокрема, вчені зі США визначили мінімальну кількість кави, необхідну для продовження життя. Якщо пити дві філіжанки кави на день, можна збільшити тривалість життя на два роки, повідомляє Express.

Кава – користь

За словами дослідників, кава містить велику кількість вітамінів і мінералів, є одним з найбільших джерел антиоксидантів в раціоні харчування. Крім того кава покращує здоров'я печінки, допомагає спалювати жир і покращує фізичну працездатність.

відео дня

Приносить користь це ароматний напій і мозку. Зокрема, кава специфічно впливає на нейромедіатор аденозин, захищає головний орган нервової системи від нейронного запалення, знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера і Паркінсона, а це додатково сприяє продовженню життя.

"Таким чином, кава продовжує життя: у тих, хто п'є каву, ризик смерті впродовж 20-річного періоду знижується на 30 відсотків", - стверджують вчені.

Щоби кава працювала в плюс для організму, її варто пити без цукру. Крім того, не варто вживати каву в надмірній кількості, оскільки це негативно відбивається на якість сну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти