StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чому щоранку потрібно їсти мигдаль - поради вчених

15 лютого 2020, 02:24
Мигдаль містить безліч вітамінів, мінералів, антиоксидантів і корисних жирів.
миндаль
Мигдаль покращить самопочуття/ Фото pixabay.com

Мигдаль – дуже корисний горіх. Експерти рекомендують з'їдати по 4-5 горіхів мигдалю щоранку. Ця корисна звичка допоможе створити диво з вашим здоров'ям, а саме - поліпшити травлення і стан серця, а також знизити вагу.

Мигдаль – користь

Мигдаль містить безліч вітамінів, мінералів, антиоксидантів і корисних жирів, передає Times Now.

Мигдаль називають улюбленою їжею мозку. Цей горіх відрізняється дуже високим вмістом вітаміну Е, який впливає на хорошу пам'ять та запобігає зниженню когнітивних функцій.

відео дня

"Отримуючи з мигдалем добову дозу цього жиророзчинного антиоксиданту, можна довго підтримувати мозок у активному стані, захищати його від появи хвороби Альцгеймера", - кажуть експерти.

Крім того, мигдаль знижує рівень "поганого" холестерину в організмі. Через вміст великої кількості магнію вживання мигдалю нормалізує кров'яний тиск і цукор в крові, якого часто не вистачає людям з діабетом другого типу – достатнє споживання позитивно впливає на метаболічні процеси.

Мигдаль при схудненні

Мигдаль має низький вміст вуглеводів, при цьому горіх багатий білком і клітковиною. Ці два речовини збільшують відчуття ситості і знижують загальне споживання калорій. Регулярне вживання мигдалю щоранку може допомогти схуднути.

"Існують наукові докази того, що вживання в їжу горіхів прискорює метаболізм, сприяє більш активній втраті ваги. Мигдаль також допомагає позбутися від жиру на животі", - зазначили вчені.

Як правильно їсти мигдаль

Мигдаль краще їсти вранці, попередньо вимочивши його у воді. У цьому випадку горіх краще перетравиться і збільшиться засвоєння поживних речовин. Крім того, після замочування горіх буде легше жувати. Також вивільниться фермент, який допомагає організму перетравлювати жири.

Нагадаємо, дієтолог Деріл Джоффрі порадив утримуватися від перекусів бананами з ранку на порожній шлунок. За його словами, банани можна назвати природними цукерками. Цей фрукт на 25 відсотків складається з цукру. А це означає, що після різкого сплеску енергії людина, яка з'їла банан натщесерце, дуже скоро знову зголодніє.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти