Екс-прем'єр Гончарук передрік дострокові вибори президента

26 серпня 2020, 12:09
Осінь може стати "рубіконом", на якому владі доведеться визначатися, куди вона рухається, вважає Гончарук.
Олексій Гончарук
Олексій Гончарук вважає, що влада повинна провести роботу над помилками / Фото kmu.gov.ua

В Україні можуть відбутися дострокові вибори президента, якщо чинна влада не виконає роботу над помилками.

Таку думку озвучив колишній глава Кабміну Олексій Гончарук у своїй колонці на сайті видання Новое Время.

"Новий політичний сезон починається. Для влади Зеленського він стане визначальним: або відбудеться робота над помилками, або країна почне готуватися до нових президентських виборів. Достроково", - написав Гончарук.

відео дня

Він додав, що в новий політичний сезон країна входить на тлі адаптивного карантину і антирекордів щодо захворюваності Covid-19, "парламенту з "монобільшістю напіврозпаду" і уряду без затвердженої програми дій.

"Минулого серпня після тотальної перемоги Слуги народу на парламентських виборах в політикумі та суспільстві панувало очікування фундаментальних змін. Зараз вже мало хто сподівається на бліцкриг реформ. Головне очікування - щоби не стало гірше. Минув усього рік, але за змістом - прірва", - зазначив Гончарук.

читайте такожАналітик спрогнозував, хто стане наступним президентом УкраїниЗа його словами, "збірна міцних господарників" в нинішньому складі Кабінету міністрів "намагається тихо плисти за течією і зайвий раз "не висовуватися".

"Реформи несумісні з "плаванням за течією" і простими рішеннями, зокрема - кадровими. Несумісні з більшою частиною команди президента зараз. Ця осінь може стати "рубіконом", на якому владі доведеться визначатися, куди вона рухається: вперед, як було обіцяно країні рік тому, або назад, прикриваючи свій тихий відступ"фарбуванням парканів". Правда, на другий варіант активна частина суспільства точно не погодиться", - вважає Гончарук.

Як повідомляв Главред, раніше співробітники КМІС провели в Україні нове опитування з приводу дострокових виборів в парламент. За його результатами з'ясувалося, що 50% опитаних українців вважають, що в 2021 році необхідно провести дострокові вибори Верховної Ради України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти