В Україні частина пенсіонерів можуть одразу отримати 10 виплат: хто має право

13 січня 2024, 14:43
В Україні крім пенсій багато пенсіонерів можуть отримувати від держави додаткові виплати. Це і компенсаційна доплата, і надбавка за дітей, і донорство.
В Україні частина пенсіонерів можуть одразу отримати 10 виплат: хто має право
Для отримання грошової допомоги в розмірі 10 місячних пенсій, кажуть у ПФУ, люди мають відповідати низці умов / колаж Главред, фото УНІАН

В Україні, крім, власне, пенсій, багато пенсіонерів можуть отримувати від держави додаткові виплати - і компенсаційна доплата, і надбавка за дітей, і донорство, а деякі пенсіонери мають право отримати одразу 10 пенсійних виплат. Але для цього необхідно виконати низку умов, повідомляє спеціалізований портал "На пенсії".

За словами фахівців Пенсійного фондів - для отримання грошової допомоги в розмірі 10 місячних пенсій люди повинні відповідати низці умов, серед яких:

  • Наявність 30 років страхового стажу на посадах, робота на яких дає право на призначення пенсії за вислугу років;
  • Факт роботи (за винятком періодів перебування у відпустках для догляду за дитиною, додаткових відпустках без збереження заробітної плати тощо) має бути підтверджений документально;
  • Робота повинна продовжуватися в установах державної або комунальної форми власності;
  • На день досягнення пенсійного віку особа має перебувати на посаді, що дає право на виплату грошової допомоги.

Якщо умови дотримано, після надходження інформації про сплату єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на дату ухвалення рішення про призначення пенсії вам мають нарахувати зазначену допомогу.

відео дня

Далі - щодо вимоги надати довідку про заробітну плату за період до 1 липня 2000 року - то, кажуть чиновники, вона необхідна для вирішення питання можливості збільшення призначеного розміру пенсії, але ця довідка ніяк не впливає на визначення права нарахування грошової допомоги.

Пенсія в Україні

Нагадаємо, що в Україні підвищать пенсії на 2,3 тисячі грн. В Україні з 1 січня 2024 року значно збільшиться максимальна пенсія. Її розмір становитиме 23 610 грн, що на 2 680 грн більше, ніж у 2023-му.

Кабмін затвердив проєкт бюджету на 2024-й. Кабінет Міністрів закінчив процес розробки держбюджету України на 2024 роки до першого читання в Раді, повідомив прем'єр Денис Шмигаль.

Чиновники пояснили, хто під загрозою - чи багато українців ризикують втратити пенсію. Повноцінну виплату пенсій можуть принципово зупинити, якщо українець не використовує свій банківський рахунок більше 6 місяців.

Вас можуть зацікавити такі матеріали:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти