В ООН знову платять грошову допомогу українцям: в уряді пояснили, як оформити

19 березня 2023, 13:33оновлено 31 березня 2023, 08:27
В українському Мінреінтеграції розповіли, хто з українців може отримати допомогу від ООН і як її оформити.
Приватбанк, гроші
В уряді пояснили, як оформити грошову допомогу від ООН / колаж УНІАН

Співробітники Агентства ООН у справах біженців відновили реєстрацію на отримання грошової допомоги для українських переселенців та інших осіб, які постраждали. Про порядок отримання грошей українцям нагадали в Мінреінтеграції.

Як відомо, на матеріальну допомогу від ООН мають право переселенці і люди, які постраждали від війни. Їх дохід повинен бути менше 5,4 тисячі гривень на місяць. І при цьому вони не повинні раніше вже отримувати допомоги від міжнародних організацій.

Для того щоб оформити допомогу, потрібно:

  • подати заявку в пункт збору даних в регіоні, де проживає людина, або в мобільну групу, що здійснює виїзди в межах області;
  • потрібно надати дані документа, що посвідчує особу;
  • ідентифікаційний код;
  • свідоцтво про народження дітей;
  • номер банківської картки;
  • будь-які документи, які підтверджують приналежність людини до вразливих категорій.

Також повідомляється, що під час збору даних обов'язково повинні бути присутніми всі члени сім'ї (крім маломобільних громадян ‒ для них допускається реєстрація без присутності при наявності медичної довідки, яка підтверджує проблеми зі здоров'ям).

Нагадаємо, раніше представники ПФУ розповіли, що після досягнення пенсійного віку пенсія українцям призначається навіть у тому випадку, якщо люди були змушені покинути Україну через російсько-українську війну.

Трохи пізніше міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила-до кінця воєнного стану в Україні автоматично продовжать виплату всіх допомог - і соціальних допомог, і субсидій.

Як каже чиновниця, в цей час в Україні соцдопомогу в різних розмірах отримують приблизно 6 мільйонів чоловік. Ще близько 11 мільйонів осіб, згідно з даними Пенсійного фонду, отримують пенсії.

Вас можуть зацікавити такі теми:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти