У "Нафтогазі" розповіли, як не переплатити за зайві "куби" в квитанціях:

4 жовтня 2023, 17:55
Деяким приходять платіжки за газ із завищеними показаннями. Як кажуть у "Нафтогазі", клієнти не передають або невчасно передають дані з лічильників.
Газ, квитанції
У "Нафтогазі" нагадали про важливість передачі показників газових лічильників / колаж Главред, фото УНІАН

Деяким громадянам України приходять платіжки за газ із завищеними показаннями споживання. Найчастіше це відбувається через те, що споживач не передав або невчасно передав показання лічильника (кожен місяць з 28-е по 5-е число) - навіть якщо в будинку або квартирі ніхто не живе. Таке роз'яснення дали в державній компанії "Нафтогаз України".

"Перевірили зафіксовані клієнткою обсяги спожитого газу. Виявилося, що з травня по серпень вона не передавала показання лічильника, тому що тимчасово переїхала з сім'єю з Києва на захід країни", – відзначили в компанії.

Фахівці нагадали - якщо споживач не передав дані з лічильника, плату йому нарахують на основі місячного обсягу споживання за аналогічний період минулого року. Тобто клієнтці зарахували за серпень-2023 кількість кубометрів, які були використані в серпні-2022.

відео дня

У таких випадках цифри в платіжці можуть бути істотно більше, ніж фактичне споживання. Для того, щоб цього не сталося, потрібно вчасно передавати показання лічильників. При цьому приймаються дані навіть з нульовим споживанням.

"Якщо Ви тимчасово не проживаєте в будинку і не користувалися газом, передавайте щомісяця фактичні постійні свідчення", – пояснили чиновники "Нафтогазу".

Комуналка для українців

Нагадаємо, що в Україні скасували підвищення тарифів на воду. Національна комісія з енергетики та комунальних послуг скасувала свої рішення про підвищення тарифів.

Українці можуть платити за світло вдвічі менше. Українці можуть в два рази скоротити суми в платіжках за електроенергію - для цього необхідно встановити двозонний лічильник.

Хто з українців має право отримати знижку на газ.Клієнти Державної компанії " Нафтогаз України "мають можливість отримати знижку на" блакитне паливо " в розмірі 1%.

Українцям підвищать тарифи на електрику і перерахують субсидії. Через підвищення тарифів на електрику в Україні внесли зміну на процес оформлення субсидій. Тепер можна оформити виплати в один клік і потрібно мінімум документів.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти