Українці можуть платити за світло вдвічі менше: назвали простий спосіб

23 червня 2023, 14:10
35571
Українці можуть в два рази скоротити суми в платіжках за електроенергію - для цього необхідно встановити двозонний лічильник.
Лічильник, чайник
Як кажуть експерти, купівля та встановлення спеціального лічильника обійдеться близько 2-3 тисяч грн / колаж УНІАН

Українці можуть в два рази скоротити суми в платіжках за електроенергію - для чого і необхідно встановити двозонний лічильник і використовувати правила енергоефективності.

Про це повідомляється на офіційному сайті Держагентства з питань енергоефективності.

Як кажуть експерти, покупка і установка двозонного лічильника обійдеться близько 2-3 тисяч грн. Для цього людям потрібно звернутися до свого постачальника електрики. Найчастіше у великих компаній в прейскуранті вже є такі послуги з готовими енергоефективними наборами.

відео дня

Двозонний лічильник дозволяє в період з 23.00 до 07.00 платити за світло за тарифом 1,32 грн за кіловат-годину, а в денний час – за звичайним тарифом. При цьому важливо використовувати енерговитратні прилади в нічний період.

"Прості побутові речі часто зберігають значну кількість газу та електроенергії. Наприклад, холодильник повинен розташовуватися подалі від плити, нагрівача, колонки або бойлера, батареї і прямих сонячних променів, а сучасні пристрої для приготування їжі, наприклад мультиварки, дозволяють готувати 2-3 страви одночасно, що зберігає як газ, так і електроенергію", – розповіли співробітники Держагентства.

Можливе підвищення тарифу на електроенергію в Україні

Нагадаємо, раніше в Міненерго анонсували підвищення тарифів на електрику. З такою заявою виступив заступник керівника відомства Фарід Сафаров.

За словами чиновника, головна причина підвищення тарифів на світло – брак грошей для відновлення енергосистеми після ударів російських окупантів та її підготовки до зимового періоду 2023/2024 років.

До того в Україні заявили про плани підвищити для українців тарифи на газ та електроенергію. Про це йдеться в офіційному меморандумі влади країни до керівництва Міжнародного валютного фонду (МВФ)

"Ми твердо віддані реалізації своєчасної і амбітної програми реформ, спрямованих на вирішення давніх структурних проблем в енергетичному секторі, які посилилися війною", — повідомлялося в тексті.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти