Уряд не скасував Prozorro, правила торгів змінені тимчасово через блекаути - міністр економіки Свириденко

4 січня 2023, 10:59
Юлия Свириденко
Юлія Свириденко / facebook.com/yulia.svyrydenko

Блекаут в Україні впливає на проведення аукціонів на майданчику Prozorro, тож уряд вирішив тимчасово змінити правила електронних торгів, але самі електронні торги будуть продовжуватись, каже міністр економіки Юлія Свириденко.

З 14 по 20 грудня 306 успішних торгів на Prozorro із 347-ми були завершені з одним учасником. Тобто майже 90% за цей період склав відсоток проведених з одним учасником торгів. Уряд своїм останнім рішенням не скасував Prozorro, а лише тимчасово змінив правила. Про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук пишеперший віце-прем’єр – міністр економіки Юлія Свириденко.

"Було змінено правила електронних торгів: виграє той, хто дасть найменшу ціну під час надання першої пропозиції. Ми пішли на цей крок на прохання учасників: адже на подання першої пропозиції у них є 7 днів, а для ставки на пониження в аукціоні – 2-3 хвилини. І через блекаут підприємці часто не можуть брати подальшу участь у торгах. Це рішення прийняте тимчасово – на 6 місяців. Відповідні зміни у процедурі закупівель можуть бути переглянуті, як тільки ситуація з електрикою стабілізується", - повідомила Юлія Свириденко.

відео дня

За її словами, відповідно до Директиви 2014/24/ЄС від 26 лютого 2014 року про державні закупівлі, застосування аукціону під час проведення процедур закупівель не є обов’язковим. "Також, згідно рекомендацій Світового Банку, Prozorro вже почала реалізацію механізму, коли замовник при оголошенні тендеру визначає, чи потрібен йому аукціон під час відкритих торгів", - пояснила міністр економіки.

Нагадаємо, через постійні обстріли з боку рф об’єктів енергетичної інфраструктури не всі учасники торгів у системі електронних закупівель Prozorro мають можливість брати участь в електронних аукціонах. У зв’язку з цим Кабінет Міністрів України тимчасовозмінив правила проведення торгів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти